HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ομπάμα με αναφορά στο 1821 - Παυλόπουλος: Ο λόγος σας κατά της λιτότητας ας γίνει παραίνεση

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Εν συνεχεία ο κ. Παυλόπουλ...

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Εν συνεχεία ο κ. Παυλόπουλος συνόδευσε τον κ. Ομπάμα στην αίθουσα «Βυζαντινό» του Προεδρικού Μεγάρου, όπου βρίσκονται οι 130 προσκεκλημένοι οι οποίοι έχουν επιλεγεί με θεσμικά κριτήρια.
Αρχικά παιάνισαν οι δύο εθνικοί ύμνοι των ΗΠΑ και της Ελλάδας. Ακολούθως, θα γίνουν οι καθιερωμένες προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις, και στη συνέχεια η παιδική χορωδία της Λυρικής Σκηνής και η ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας θα ερμηνεύσουν δύο τραγούδια στα ελληνικά ("Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ", και "Χρυσοπράσινο Φύλλο" του Μ. Θεοδωράκη) και δύο τραγούδια στα αγγλικά ("Imagine" και "Sound of Silence").
Παρευρίσκονται μεταξύ άλλων οι: 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης, οι υπουργοί Οικονομικών Ελλάδας Ευκλ. Τσακαλώτος και ΗΠΑ Τζακ Λιου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ ΜΜΕ Ν. Παππάς, ο υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτκής Γιάννης Μουζάλας, ο υπουργός Επικρατείας & κυβερνητκός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Ελ. Κουντουρά, η υπουργός Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου, ο αν. υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, ο υφυπ. Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδης, ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γ. Τσίπρα, τον γγ της κυβέρνησης Μ. Καλογήρου, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο πρώην υπ. Εξωτερικών Π. Μολυβιάτης, καθώς και παράγοντες της οικονομικής ζωής του τόπου, όπως οι Κ. Μίχαλος (ΕΒΕΑ), Α. Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ) και οι κυρίες Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Μαριάννα Λάτση.
Η προσφώνηση του Προκόπη Παυλόπουλου 
Δίχως να μας κάμπτει το βαρύτατο οικονομικό και κοινωνικό κόστος μιας εν πολλοίς λανθασμένης και αδιέξοδης πολιτικής λιτότητας, συνεχίζουμε αταλάντευτα την πορεία μας, εντός της ΕΕ, και του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης, Αγωνιζόμαστε μαζί με όλους εκείνους τους εταίρους μας που συμμερίζονται τον γνήσιο και ανιδιοτελή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, προκειμένου το ευρωπαϊκό οικοδόμημα να ξαναβρεί τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε, κυρίως, δε, τις αρχές και τις αξίες του σεβασμού του ανθρώπου και της κοινωνικής δικαιοσύνης, δηλαδή, τις αρχές και τις αξίες οι οποίες καθιστούν στο διηνεκές ζοφερό παρελθόν τους εφιάλτες του φασισμού και το ναζισμού που άφησε πίσω του ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος ανέφερε στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο επίσημο γεύμα που παραθέτει στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ανταποκρινόμαστε με αδιαπραγμάτευτη αξιοπρέπεια στο τεράστιο αυτό ζήτημα, το οποίο έχει κύρια αιτία του τον πόλεμο στη Συρία, και την ευρύτερη περιοχή, και το οποίο κάθε άλλο παρά οφείλεται σε δικά μας λάθη.
Εμείς οι Έλληνες,ανέφερε, αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες με ανθρωπισμό και δικαιοσύνη περιμένοντας την αλληλεγγύη από τους εταίρους μας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε την τζιχαντιστική τρομοκρατική βαρβαρότητα η οποία, όπως είπε, διαπράττει κατά κυριολεξία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Όμως κε Πρόεδρε, είπε απευθυνόμενος στον κ. Ομπάμα, η υπεράσπιση των προσφύγων και η εξάλειψη της τρομοκρατίας, προϋποθέτει το τέλος του πολέμου στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή. Ο στόχος αυτός είναι κοινή υπόθεση των ΗΠΑ της ΕΕ και της Ρωσίας. Και χαιρόμαστε διότι εσείς, με τη σώφρονα και οραματική πολιτική σας, κατανοήσατε πλήρως αυτή τη μεγάλη αλήθεια και την κάνατε πράξη.

Ομπάμα: "Καλησπέρα σας" 
Λαμβάνοντας το λόγο, και χαιρετώντας ξανά στα ελληνικά με «καλησπέρα», ο Μπαράκ Ομπάμα είπε πως η ελληνική φιλοξενία «δεν μας εκπλήσσει», παραθέτοντας σχετική φράση από τον Επιτάφιο του Περικλή. Τόνισε τη σημασία των δεσμών των δύο χωρών και της κληρονομιάς, κάνοντας μικρή αναφορά στους Ολυμπιακούς (και αστειευόμενος για τα ρεκόρ του Μάικλ Φελπς).
«Είμαστε αλληλεγγύοι σε πόλεμο και ειρήνη, σε καλούς και σε κακούς καιρούς» είπε, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα έχει πάντα την υποστήριξη των ΗΠΑ για να πάει μπροστά.
Αναφέρθηκε σε επιστολή Έλληνα αγωνιστή το 1821 προς τις ΗΠΑ, κάνοντας έκκληση για βοήθεια: «Αν και μας χωρίζει πλατιά θάλασσα, οι αξίες μας είναι κοινές, σας θεωρούμε φίλους, συμπατριώτες και αδελφούς» είπε ο Ομπάμα, επαναλαμβάνοντας τη φράση από την επιστολή.
«Στις αρετές και τις αξίες που μας ενώνουν, ας είναι οι Έλληνες και Αμερικανοί πάντα ο ένας στο πλευρό του άλλου, ως φίλοι, συμπατριώτες και αδελφοί» είπε κατά την πρόποσή του ο Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.