Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Πρακτικό Συνεδρίασης (11/11/2016) Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 11/11/2016 και ώρα 21:30, στην αίθουσα Θα...


Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 11/11/2016 και ώρα 21:30, στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, με απόντα τον τοπικό σύμβουλο κ. Ιωάννη Ροδάκη.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος ενημέρωσε για:
α. την αναστολή λειτουργίας των γεωτρήσεων της κοινότητας από 1/11/2016, λόγω επάρκειας νερού από το βουνό
β. την χορήγηση υλικών στην κοινότητα για την βελτίωση της εσωτερικής οδοποιΐας (Καγκαδάς - Καΐτσα - Βοϊβοντάς). Με πρωτοβουλία της Δ.Ε. Κλειτορίας και του αντιδημάρχου κ. Βασίλη Καρρά, χορηγήθηκαν τα απαιτούμενα υλικά (τσιμέντα-άμμος).
γ. την νέα ανώνυμη καταγγελία κατοίκου της Δ.Ε. Κλειτορίας στην Διεύθυνση Υγιεινής Πατρών για την αποχέτευση «Καγκαδά».

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:
1. Συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης η νέα καταγγελία (απόφαση Νο 22/2016). 
Το τοπικό συμβούλιο καταδίκασε και την νέα προσπάθεια λασπολογίας έναντι στην Κοινότητα Λυκούριας. 
Αγνοεί ο καταγγέλλων εσκεμμένα ότι: 
α. Τα λύματα επί 30 και πλέον χρόνια έρεαν ελεύθερα σε ρέμα, 100 μέτρα από τα τελευταία σπίτια του χωριού, με τις αναμενόμενες δυσμενείς συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων/ζώων/πτηνών και την μόλυνση του περιβάλλοντος. 
β. Από τον Σεπτέμβριο 2014, μόλις η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα καθήκοντά της, άμεσα τα λύματα απομακρύνθηκαν πέραν των 600 μέτρων από τα τελευταία σπίτια του χωριού. 
γ. Με προσωπική πρωτοβουλία του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γεωργίου Λαζουρά
• τοποθετήθηκε άμεσα στεγανή δεξαμενή για την συλλογή των λυμάτων σε χωράφι του κ. Μιλτιάδη Μπουγιούκου, ο οποίος το δώρισε στην κοινότητα (και τον οποίο ευχαριστούμε γι ακόμα μία φορά). Τα λύματα εν συνεχεία, μεταφέρονται με το βυτιοφόρο του Δήμου στον βιολογικό καθαρισμό της Κλειτορίας. 
• έχει ξεκινήσει διαδικασία για την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού, του οποίου η μελέτη βρίσκεται στο τελικό στάδιο, και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε λειτουργία. 
δ. Ξεχνά ο εκλεκτός μας πατριώτης, τόσο ότι ο χώρος πέριξ της συλλογής είναι πλέον πεντακάθαρος, όσο και την δεινή οικονομική θέση που βρίσκεται η πατρίδα μας και κατά συνέπεια και ο Δήμος Καλαβρύτων. Ξεχνά πως κεφαλοχώρια, κωμοπόλεις αλλά και πολιτείες ολόκληρες έχουν μεγαλύτερα προβλήματα με την επεξεργασία των λυμάτων λόγω της έλλειψης συστημάτων βιολογικού καθαρισμού, αλλά και πως υπάρχουν και σημαντικότερα προβλήματα που ο Δήμος Καλαβρύτων καλείται να διεκπεραιώσει (θέρμανση των σχολείων, πρωινό συσσίτιο των μαθητών, Α.Με.Α., ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα, ενίσχυση γηροκομείου κ.ά.). 
Βάσει των ανωτέρω, ευελπιστούμε στην επιστροφή της λογικής και της σύνεσης. 

2. Συντήρηση γεωτρήσεων (απόφαση Νο 23/2016).
Αποφασίστηκε όπως προστατευτούν οι 3 γεωτρήσεις από τα καιρικά φαινόμενα, με την τοποθέτηση στεγανών φρεατίων, το δε καλώδιο ρεύματος όπως τοποθετηθεί σε εναέριους στύλους. 

3. Διαμόρφωση του χώρου περιμετρικά της αποθήκης του Συνεταιρισμού (Απόφαση Νο 24/2016).
Με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, ο χώρος καθαρίστηκε, περιφράχθηκε και φυτεύτηκαν δένδρα (ελιές, πεύκα, έλατα). Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά τον κ. Γεώργιο Π. Κατσή, που μαζί με τον γιο του Περικλή ολοκλήρωσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα έργα της περίφραξης και του φυτέματος των δένδρων.

 Ο Πρόεδρος Κοντογιάννης Σοφοκλής
Τα μέλη  Ροδάκης Ιωάννης - Σβίγγος Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.