HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Οι αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας Λυκούριας

M ετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 07/10/2016 και ώρα 22:00, στην αίθουσα Θα...

Mετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 07/10/2016 και ώρα 22:00, στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, με απόντα τον τοπικό σύμβουλο κ. Ιωάννη Ροδάκη.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος ενημέρωσε για:
α.Tον καθαρισμό του Κοιμητηρίου από τα χορτάρια. Παρακαλούνται οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού μας όπως φροντίζουν τα μνήματα των οικείων τους.
β.Tον καθαρισμό της Δεξαμενής ύδρευσης με την συμμετοχή των: κ. Μιχάλη Γ. Καρατζά, κ. Νικόλαο Θ. Κολλιόπουλο, κ. Ηλία Αναστασόπουλο, κ. Χρήστο Κοντογιάννη, κ. Θανάση Σβίγγο και κ. Ιωάννη Σβίγγο, τους οποίους κι ευχαριστούμε θερμά. 
γ.Το Τοπικό Συμβούλιο κατανοεί τις οικονομικές δυσκολίες του Δήμου Καλαβρύτων, αλλά δυστυχώς με τις καθιερωμένες «πάγιες εντολές» της τάξης των 400 ευρώ ανά έτος είναι αδύνατο να εκτελεστεί ένα πλήθος έργων μικρής κλίμακας που προκύπτουν, έργα απαραίτητα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συγχωριανών μας.
Εάν ένα μέρος των επιχορηγήσεων - εισπράξεων από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των συλλόγων περνούσαν στην τοπική κοινότητα, θα έβρισκαν λύση ακόμα περισσότερα προβλήματα. 
Το Τοπικό Συμβούλιο θα αναλάβει πρωτοβουλία για την αναζήτηση και άλλων πηγών χρηματοδότησης (ιδρύματα, ιδιώτες κ.ά.).

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:
1.Εξοπλισμός του αγροτικού ιατρείου (απόφαση Νο 20/2016)
Το Τοπικό Συμβούλιο, παρά τις συνεχείς κρούσεις προς την Δ.Ε. Κλειτορίας, δεν κατόρθωσε να επιτύχει τον εξοπλισμό του καταλύματος του Ιατρού (κρεβάτι, γραφείο κλπ). 
Η Δ.Ε. Κλειτορίας δύναται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο Καλαβρύτων, να εξοπλίσει το δωμάτιο του Ιατρού από μη-χρησιμοποιούμενα έπιπλα που ήδη υπάρχουν και είναι σε μερική ή καθόλου χρήση.
2.Γέφυρα Κερασιάς (απόφαση Νο 21/2016)
Είναι πρόχειρη ξύλινη γέφυρα στον συνοικισμό Κερασιά επί του ποταμού «Κατσάνα» και χρησιμοποιείται για το πέρασμα ανθρώπων και ζώων.
Η γέφυρα είναι εκτός λειτουργίας (σάπια ξύλα) για μεγάλο χρονικό διάστημα, με συνέπεια οι έχοντες την ανάγκη περάσματος να διανύουν 2.000-2.500 μέτρα για την εκτέλεση γεωργικών και κτηνοτροφικών εργασιών. 
Η επισκευή της είναι χαμηλού κόστους (προμήθεια μόνο των υλικών), ενώ η τοποθέτηση - επισκευή θα γίνει από τους κατοίκους της Κερασιάς. 
Ελπίδα μας οι Δημοτικές υπηρεσίες να δουν το πρόβλημα με κατανόηση και να ανταποκριθούν άμεσα.  
Ο Πρόεδρος Κοντογιάννης Σοφοκλής        
Τα μέλη   Ροδάκης Ιωάννης   Σβίγγος Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.