HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μερική εκταμίευση αποφάσισε το Eurogroup

Ε κταμίευση του 1,1 δισ ευρώ, από τα 2,8 δισ. της δόσης προς την Ελλάδα αποφάσισε το Eurogroup που συνεδρίασε από το μεσημέρι της Δευτέρ...

Εκταμίευση του 1,1 δισ ευρώ, από τα 2,8 δισ. της δόσης προς την Ελλάδα αποφάσισε το Eurogroup που συνεδρίασε από το μεσημέρι της Δευτέρας στο Λουξεμβούργο.
Η εκταμίευση του υπόλοιπου ποσού (1,7 δισ.) θα εξεταστεί στο Euroworking Group της 24ης Οκτωβρίου και αφού πρώτα η ελληνική πλευρά παρουσιάσει τα στοιχεία που λείπουν σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.
Η Ελληνική πλευρά δήλωσε οτι επειδή δεν έχει άμεσε υποχρεώσεις πληρωμών θα περιμένει την συνολική εκταμίευση θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα.
Από τα 2,8 δισ. που προορίζεται για τα ελληνικά ταμεία, τα 1,1 είναι για αποπληρωμή του χρέους και τα υπόλοιπα 1,7 για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες. Σύμφωνα, όμως, με την απόφαση του Eurogroup του περασμένου Μαΐου, για να γίνει η επόμενη εκταμίευση όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, θα πρέπει η πρώτη δόση (αυτή που εκταμιεύθηκε τον περασμένο Ιούνιο ύψους 1,8 δισ) να έχει απορροφηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.