HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Πανελληνίο Κυπέλλο Downhill στην καλύτερη πίστα της Ελλάδας (BINTEO - ΦΩΤΟ)

H πίστα DH των Καλαβρύτων είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα (2,7χλμ.) και μια από τις πιο απαιτητικές του Πανελληνίου Κυπέλλου Downhill . ...

H πίστα DH των Καλαβρύτων είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα (2,7χλμ.) και μια από τις πιο απαιτητικές του Πανελληνίου Κυπέλλου Downhill. Φέτος φιλοξένησε αγώνα κατάβασης για τέταρτη φορά. Σε αυτή, ο Ανδριώτης έδειξε το υψηλό επίπεδο τεχνικής αλλά και φυσικής κατάστασης αφήνοντας τους 85 συναθλητές του που έδωσαν το παρών να υποκλιθούν στην κλάση του.
Ο καιρός ήταν ιδανικός, το νωπό έδαφος είχε τέλεια πρόσφυση και η άριστα προετοιμασμένη πίστα πρόσφερε μεγάλη ποικιλία στην επιλογή γραμμών. Έτσι έγινε ένας φοβερός αγώνας, πραγματική διαφήμιση του σπορ με τον κορυφαίο Έλληνα rider να διαπρέπει. Μάλιστα σε αυτό τον αγώνα γράφτηκε ιστορία καθώς για πρώτη φορά (εκτός συναγωνισμού στη γενική) υπήρχε κατηγορία Ε-Βike δηλαδή κατηγορία για ηλεκτρικά ποδήλατα. Έτσι είδαμε επτά αναβάτες καβαλά σε ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση της Paradox Kinetics και του χρόνου αναμένεται ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Μετά το πέρας των ελεύθερων δοκιμών του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε Whip Contest στο προτελευταίο άλμα της πίστας όπου κέρδισε ο εντυπωσιακός Θανάσης Παναγίτσας.

Κατηγορία Elite
Οι συνθήκες την ώρα του μεγάλου τελικού ήταν τέλειες, αλλά λίγο έλειψε να γίνει χαμός καθώς έπεσαν μερικές απειλητικές σταγόνες πριν κατέβουν οι τελευταίοι αναβάτες. Ευτυχώς δεν έβρεξε κι έγινε ένας πολύ δυνατός αγώνας με τον Κώστα Ανδριώτη (4:07.657) να παίρνει εμφατικά μια μεγάλη νίκη που του εξασφάλισε και την δεύτερη θέση στη βαθμολογία. Προσπάθησε σκληρά ο Γιάννης Ιωάννου που πάλευε στην σκληρή πίστα με ένα ποδήλατο enduro και κατάφερε να κλείσει την αγωνιστική χρονιά με μια ακόμη δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γρηγόρης Τσαλαφούτας που είχε και το πιο πλατύ χαμόγελο. Βλέπετε με αυτό τον τερματισμό ο αναβάτης από τη Δίβρη Λαμίας εξασφάλισε και την πρώτη θέση της τελικής βαθμολογίας στην Elite και στη γενική. Εντυπωσιακός και πάλι ο Λάμπρος Φακιόλας καβάλα στο μονόπλακο Cammencal του κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση μπροστά από τον Ελισσαίο Γούβη.

Κατηγορία Junior
Για έναν ακόμη αγώνα τις περισσότερες συμμετοχές τις είχε η κατηγορία Junior (30). Η μάχη για τη νίκη, αλλά και για τον τίτλο ήταν οριακή και οι πολλοί γονείς που βρέθηκαν στην απονομή περίμεναν με κομμένη την ανάσα. Τελικά ένας super ανεβασμένος Μάριος Ανδρέου επανέλαβε το φοβερό run του προκριματικού και πήρε πανάξια την πρώτη νίκη της καριέρας του! Στη δεύτερη θέση και μόλις 0,7'' πίσω του τερμάτισε ο Τηλέμαχος Τσαρούχης που αγωνίστηκε πονεμένος μετά από δύο πολύ σκληρές πτώσεις στα δοκιμαστικά. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Θανάσης Παναγίτσας που ολοκλήρωσε μια ονειρική σεζόν με θεαματική και παράλληλα γρήγορη οδήγηση. O Νίκος Αρβανίτης ήταν και πάλι πολύ δυνατός τερματίζοντας στην 4η θέση. Έτσι στέφθηκε Κυπελλούχος για το 2016.

Κατηγορία Master
Πέταγε ο Άρης Χατζηγεωργίου που ήθελε τον τίτλο στην κατηγορία, αλλά και την τρίτη θέση γενικής στην τελική κατάταξη. Πήρε την έκτη φετινή του νίκη πετυχαίνοντας τους παραπάνω στόχους του. Δεύτερος ήταν ένας κεφάτος Βαγγέλης Καββάδας με τον Αντώνη Αληφακιώτη να συμπληρώνει το βάθρο. Σε αγώνα DH συμμετείχε για πρώτη φορά ο θρύλος του ελληνικού ΒΜΧ και Snowboard, ο Γιώργος Φελέκης, που φρόντισε να εντυπωσιάσει με την έκτη θέση της κατηγορίας και την 25η γενικής.

Κατηγορία Veteran
Πέντε αναβάτες συμμετείχαν στην κατηγορία των 40άρηδων και τη νίκη πήρε ο Φώτης Σκαρής. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο εντουράς Στόγιαν Γκόσεβιτς και στην τρίτη ο Νικηφόρος Κουρής που άφησε τον Αργύρη Κωστόγιαννη εκτός βάθρου.
redbull.comφωτό: © Thodoris Ermilios

Την συνδιοργάνωση του αγώνα έχει ο Δήμος Καλαβρύτων και το Κέντρο νεολαίας και άθλησης του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.