HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Βύρων Πολύδωρας υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ

Ο Βύρων Πολύδωρας είναι ο υποψήφιος της κυβέρνησης για την θέση του πρόεδρου του ΕΣΡ, μετά από συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με ...

Ο Βύρων Πολύδωρας είναι ο υποψήφιος της κυβέρνησης για την θέση του πρόεδρου του ΕΣΡ, μετά από συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.
Ο κ. Πολύδωρας είπε ότι η πρόταση που του έγινε είναι τιμητική, αλλά και ευθύνης και χαρακτήρισε την κατάσταση στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ ως «βραχυκύκλωμα».
Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή, είχε δηλώσει πως τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχοντας σαφή πρόθεση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα, πρόσωπο για τη θέση του προέδρου το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει.
Κυβερνητική πηγή δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. "Η διαρκής, μέχρι σήμερα, άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του αποτελεί θεσμική παρεκτροπή" τόνισε η ίδια πηγή,  που παράλληλα επισημαίνει ότι ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας.
Η ίδια πηγή προσθέτει δε, ότι όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου.
Έτσι λοιπόν, αναφέρει η κυβερνητική πηγή, τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού.

Τι απαντά η ΝΔ 
«Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:«Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η Κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.