HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες

Με τοπικά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο ΟΓΑ με τρακτέρ αρχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στη Θεσσαλία. Οι ...

Με τοπικά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο ΟΓΑ με τρακτέρ αρχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στη Θεσσαλία.
Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κλιμακωθούν με κάθοδο των τρακτέρ στις εθνικές οδούς πιθανόν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Αγρότες από ολόκληρη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Νίκαια όπου στο πολιτιστικό κέντρο συνεδρίασε η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων. Τον τόνο έδιναν τα τρακτέρ που βρισκόταν συμβολικά έξω από το χώρο της εκδήλωσης. Σε αυτή συμμετείχαν περισσότερες από 100 οργανώσεις και αγροτικοί σύλλογοι καθώς εκπρόσωποί τους βρέθηκαν στη Λάρισα για συντονίσουν καλύτερα το αγώνα των αγροτών σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η συμμετοχή των αγροτών σε αυτή την σύσκεψη χαρακτηρίστηκε από τους αγροτοσυνδικαλιστές ως πρωτοφανής καθώς φαίνεται πως η φορολόγηση και τα μέτρα κατά του κλάδου κινητοποιούν τους παραγωγούς.
Λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και πιθανή ημερομηνία την 18η Δεκεμβρίου η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων θα συνεδριάσει ξανά για να αποφασίσει την κάθοδο των τρακτέρ στα μπλόκα της Εθνικής οδού.
Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Βαγγέλης Μπούτας τόνισε: “Πρέπει να συζητήσουμε τα νέα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα φορολογικά και το ασφαλιστικό. Όσο περισσότεροι είμαστε σε αυτό τον αγώνα τόσο πιο πετυχημένος θα είναι. Άλλωστε η μαγιά υπάρχει…”, κατέληξε.

Η σύσεκψη αποφάσισε:
1. Να συνεχιστούν και να ενταθούν οι προσπάθειες για την ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος με τη μαζικοποίηση και το δυνάμωμα των υπαρχόντων αγροτικών συλλόγων και τη δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν. 
2. Να επικαιροποιηθεί το πλαίσιο αιτημάτων - διεκδικήσεων της κινητοποίησης του περασμένου χειμώνα και να συμπληρωθεί με νέα αιτήματα, τα οποία αφορούν σε νέα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους αγρότες από την εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου και ης νέας ΚΑΠ της Ε.Ε.
3. Να ξεκινήσουν άμεσα πολύμορφες, κατά τόπους, αγωνιστικές δράσεις, όπως , παρεμβάσεις στις εφορίες, στις τράπεζες, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στον ΟΓΑ, στον ΕΛΓΑ, στη ΔΕΗ κ.α, καθώς και αγωνιστικές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, σε νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο, με το συνολικό πλαίσιο των αιτημάτων που θα συμπληρώνεται με τα τοπικά.
4. Να συμμετάσχει ενεργά το αγροτικό κίνημα στις εργατικές και άλλες λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, όπως στην πανελλαδική πανεργατική απεργία που προγραμματίζεται για τις 24 Νοέμβρη, στις άλλες κινητοποιήσεις για τον επικείμενο προϋπολογισμό κι άλλα αντιλαϊκά μέτρα, στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο για την ουσιαστική προστασία από την ανεργία και για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Νοέμβρη, στις 7 μμ, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας κ.α. 
5. Στα μέσα του ερχόμενου Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, η οποία θα κάνει τον απολογισμό της μέχρι τότε αγωνιστικής δράσης και θα πάρει αποφάσεις και μέτρα για την κλιμάκωση και τον πανελλαδικό συντονισμό των κινητοποιήσεων, καθορίζοντας συγκεκριμένο αγωνιστικό χρονοδιάγραμμα.
Στη σύσκεψη τονίστηκε, για μια ακόμα φορά, ότι αντίπαλος είναι οι εμποροβιομήχανοι που, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους για κερδοφορία, αγοράζουν όσο μπορούν φθηνότερα τα αγροτικά προϊόντα και τα πουλούν όσο το δυνατόν ακριβότερα στους καταναλωτές, οι τράπεζες που ρουφούν το αίμα της εργαζόμενης αγροτιάς, η ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις και τα κόμματα που υλοποιούν και στηρίζουν την πολιτική ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Ταυτόχρονα, υπογραμμίστηκε ότι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα διαχωρίζεται σαφώς από τη «γραμμή» στήριξης της ΚΑΠ της ΕΕ και των συμφερόντων των μεγαλοαγροτών, καθώς και της εξυπηρέτησης τωρινών και επόμενων κυβερνητικών σκοπιμοτήτων, την οποία υπηρετούν κάποια αγροτοσυνδικαλιστικά σχήματα, που εμφανίζονται ξανά τώρα με στόχο να ξεστρατίσουν τον αγώνα από την πορεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.