HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στη Βουλή το πρόβλημα των ασθενοφόρων από τον Θ.Παπαθεοδώρου

Το μεγάλο πρόβλημα των διακομιδών ασθενών στην Δυτική Ελλάδα λόγω της έλλειψης ασθενοφόρων, έθεσε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας...

Το μεγάλο πρόβλημα των διακομιδών ασθενών στην Δυτική Ελλάδα λόγω της έλλειψης ασθενοφόρων, έθεσε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: 
Στις περιφερειακές ενότητες  της  Δυτικής Ελλάδας συνυπολογίζοντας Κορινθία, Κεφαλληνία και Ζάκυνθο, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ενίσχυση για την υποστήριξη του ΕΚΑΒ, γεγονός που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις διακομιδές ασθενών. Στον υφιστάμενο στόλο υπάρχουν 48 ασθενοφόρα, με τα 18 εξ αυτών να βρίσκονται ακινητοποιημένα λόγω μόνιμων μηχανικών βλαβών! 
Στον ήδη επιβαρυμένο στόλο του ΕΚΑΒ, με ασθενοφόρα ηλικίας άνω των 15 ετών, τα οποία έχουν διανύσει 600.000 έως 900.000 χιλιόμετρα, αποδεικνύεται ανεπαρκής και ο οικονομικός προϋπολογισμός του Υπουργείου που αφορά την συντήρηση και τα απαραίτητα ανταλλακτικά, γεγονός που έχει καταγραφεί σε πολλές περιπτώσεις όταν ασθενοφόρα που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν περιστατικά ξεμένουν στον δρόμο. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι σε ερώτηση μας (υπ’ αριθμ. 5721/30-5-2016) σας καταδείξαμε  την ανάγκη κάλυψης της διακομιδής στην περιοχή και τις ιδιαίτερες ανάγκες που παρουσιάζει. Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το αμέσως προσεχές διάστημα, τα ασθενοφόρα να είναι ακινητοποιημένα (50% του συνόλου) αφήνοντας  ακάλυπτες περιοχές όπως η επαρχία Καλαβρύτων, ο Δήμος Ερυμάνθου.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 
1.Ποιος είναι ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός του Υπουργείου αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΚΑΒ;
2. Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το μείζον πρόβλημα της επάνδρωσης του ΕΚΑΒ στην περιοχή;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.