HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Λαζουράς και Κόκκαλης σε συνεργασία για το "Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων"

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πειραιά, υπό την προεδρία του Δημάρχου Καλαβρύτων και προέδρου του "Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικ...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πειραιά, υπό την προεδρία του Δημάρχου Καλαβρύτων και προέδρου του "Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων", η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του με 57 Δήμους,22 Αναπτυξιακές Εταιρείες και 4 επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς,από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Καλαβρύτων και η ΑΧΑΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Η συνεδρίαση είχε θέμα την ένταξη ως νέο μέλος του Δικτύου, τον Δήμο του Πειραιά όπου και έγινε αποδεκτή. 
Από πλευρά του Δήμου Πειραια, στην συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος, Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος φιλοξένησε και τη συνεδρίαση, στο νεοκλασικό κτίριο του Δήμου Πειραιά,στην Ηρώων Πολυτεχνείου.
Ο κ Λαζουράς με δηλώσεις του, καλωσορίζει το νέο μέλος του δικτύου, και ευχαριστεί τον Δήμο Πειραιά για την άψογη φιλοξενία.
Οι βασικοί στόχοι του δικτύου είναι:
- Η ανάδειξη και προβολή της γαστρονομικής παράδοσης της Ελλάδος, με γεύσεις, εδέσματα και προϊόντα που διαθέτουν ποιότητα, φήμη και άμεση σύνδεση με την περιοχή παραγωγής, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού.
- Η διασύνδεση της τουριστικής ταυτότητας των περιοχών με τα χαρακτηριστικά προϊόντα τους και η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού
- Η δημιουργία «Δικτύου των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων», με ενσωμάτωση ενός τουλάχιστον χαρακτηριστικού προϊόντος από κάθε περιοχή, καλύπτοντας γεωγραφικά όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της χώρας
- Η ενσωμάτωση στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα των πιο εκλεκτών ελληνικών προϊόντων, ΠΟΠ, ΠΓΕ και επιλεγμένα, με τη δημιουργία των πιο εκλεκτών και χαρακτηριστικών γεύσεων.
- Η δικτύωση φορέων και επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή εκλεκτών προϊόντων, τη γαστρονομία και τον τουρισμό ως συνεργαζόμενων φορέων του Δικτύου, για τη συλλογική υλοποίηση δράσεων.
- Η διερεύνηση της πιθανότητας λειτουργίας του Δικτύου ως Εθνικού Συμφώνου Ποιότητας με δράσεις δημιουργίας brand name «Εκλεκτή Ελληνική Γεύση» (ή Προϊόν), δημιουργίας προδιαγραφών, απόδοσης Σήματος Εκλεκτής Ελληνικής Γεύσης (ή Προϊόντος), μέσα από διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης προϊόντων.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γεώργιος Λαζουράς, Δήμαρχος Καλαβρύτων, τόνισε τον σημαντικό ρόλο του Δικτύου στα γαστρονομικά και τουριστικά πράγματα των εμπλεκόμενων περιοχών και την ανάγκη έντασης της αναγνωρισιμότητας του Δικτύου και των προσπαθειών του.
Ο Μαρίνης Μπερέτσος, Διαχειριστής του Δικτύου και Γεν. Διευθυντής της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, ανέπτυξε διοικητικά και λειτουργικά θέματα του Δικτύου.
Ο Σωτήρης Μπόλης, εμπνευστής και υπεύθυνος σχεδιασμού του Δικτύου, παρουσίασε τον σχεδιασμό δράσεων του Δικτύου προς άμεση υλοποίηση με την έναρξη του CLLD.
Ο Πέτρος Κόκκαλης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, αναφέρθηκε στη σημασία της συμμετοχής του Δήμου Πειραιά στο Δίκτυο και παρουσίασε τον σχεδιασμό του Δήμου για την ΟΧΕ-Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση με ειδικότερη αναφορά στους τομείς της Γαλάζιας ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας.
Ο Παναγιώτης Πάτρας, μέλος της Συντονιστικής επιτροπής και Γεν. Διευθυντής της Αναπτυξιακής Τρικάλων, παρουσίασε ένα σχέδιο συνεργασίας με φορείς της Άνδρου για θέματα τοπικής ανάπτυξης του νησιού.
Στη συνέχεια αναπτύχθηκε μία παραγωγική συζήτηση.
Ο Χαράλαμπος Λυσίκατος, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, αναφέρθηκε στους οικονομικούς δεσμούς του Λεωνιδίου με τον Πειραιά και στην ιδέα να αποτελέσει ο Πειραιάς μητρόπολη της γαστρονομίας και να δημιουργηθούν ιδιαίτερες γειτονιές γαστρονομίας στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδιασμού του Δήμου Πειραιά.
Η Ηρώ Τσιμπρή, μέλος της Συντονιστικής επιτροπής και Γεν. Διευθύντρια της Αναπτυξιακής Αχαΐας, τόνισε τις ανάγκες εκπαίδευσης και διαμόρφωσης κοινής κουλτούρας των μελών του Δικτύου αλλά και ανάπτυξης της τοπικής αυτογνωσίας.
Η Φωτεινή Στεφανιδάκη, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Λήμνου, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασιών των μικρών επιχειρήσεων και επένδυση στην ποιότητα.
Ο Δημήτρης Οικονόμου, Μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Λάρισας και Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ελασσόνας, αναφέρθηκε στην ανάγκη τα ξενοδοχεία να κάνουν χρήση προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ.
Ο Αλέξανδρος Διαμαντάρας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και Δημοτικός Σύμβουλος Λαμιέων, αναφέρθηκε στην ανάγκη διασύνδεσης του Δικτύου με τον Επιμελητηριακό θεσμό.
Ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης, Αντιδήμαρχος Σερρών, αναφέρθηκε στην ανάγκη καταγραφής συγκεκριμένων προτάσεων από τους Δήμους μέλη του Δικτύου.
Στην συνεδρίαση συμμετείχε ο Αλέξανδρος Κουτσούρης, Αν. Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παρευρέθηκε ο Σταύρος Πλατής, Εντεταλμένος σύμβουλος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα στελέχη Νατάσσα Κανναβού από το Δήμο Πειραιά, Άννα Κοδέλλα και Αγγελική Μανιταρά από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.