Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι

Σε παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου επάνω από νησιά μας στο Αιγαίο προέβησαν αργά σήμερα το μεσημέρι ζεύγη τουρκικών αεροσκαφώ...

Σε παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου επάνω από νησιά μας στο Αιγαίο προέβησαν αργά σήμερα το μεσημέρι ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών F-16.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 15:07 βορείως της Xίου, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης - καταγράφηκε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών- και ένα λεπτό αργότερα πέταξε πάνω από τη νησίδα Παναγιά του νησιωτικού συγκροτήματος των Οινουσών στα 8.800 πόδια. Στις 15:09 εξήλθε του FIR Αθηνών.
Την ίδια ώρα στις 15:08, έτερο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών βορείως της Λήμνου, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως - καταγράφηκε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών - και ένα λεπτό αργότερα πέταξε πάνω από τη νησίδα Ζουράφα ανατολικά της Σαμοθράκης, μόλις στα 1.500 πόδια. Το ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών εξήλθε του FIR Αθηνών στις 15:14 μ.μ..
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.
Η Ζουράφα ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές του πανευρωπαϊκού προγράμματος Natura από το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.