HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ήττα για τον πρωτάρη Προμηθέα Πατρών από τον Παναθηναϊκό

O Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε άνετα 81-71 του Προμηθέα στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» με ηγέτη τον Μπουρούση και...

O Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε άνετα 81-71 του Προμηθέα στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» με ηγέτη τον Μπουρούση και συμπαραστάτες τους Παππά και Σίνγκλετον μπήκαν με το «δεξί» στο πρωτάθλημα και έδειξαν σε καλή κατάσταση ενόψει Ζαλγκίρις για την Ευρωλίγκα. Καλά στοιχεία και από τους «νεοφώτιστους» που πήραν πολλά μαθήματα ενόψει της συνέχειας.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης επέλεξε στην αρχική πεντάδα τους Καλάθη, Ρίβερς, Χαραλαμπόπουλο, Γκιστ και Σίνγκλετον, ενώ ο Νίκος Βετούλας προτίμησε τους Γκίκα, Άντερσον, Μουρ, Φαγέ και Τζόνσον. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι χάρη τρίποντα των Μουρ-Άντερσον-Γκίκα και πέρασαν μπροστά 11-6 στο 5’. Ο Καλάθης ανέλαβε γρήγορα δράση, συνεργάστηκε άψογα με τον Σίνγκλετον και πέτυχαν το 13-11 μέσα σε δύο λεπτά. Οι Πατρινοί δεν το έβαλαν κάτω και προηγήθηκαν (16-13) με το Πέττα, αλλά οι Μπουρούσης, Μποχωρίδης και Παππάς έδωσαν το προβάδισμα (20-17) στο 10’.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι ξέφευγαν σταδιακά στο σκορ. Ο Νικ Καλάθης πέτυχε το 25-19 στο 12’, ο Φαγέ μείωνε από την περιφέρεια σε 25-22 και 27-25, όμως ο Μπουρούσης έκανε εξαιρετική δουλειά στην αντίπαλη ρακέτα. Μποχωρίδης και Παππάς έγραψαν το 33-25 στα μισά, ο Γκιστ ανέλαβε το σκοράρισμα για το πρώτο +10 (39-29) στο 18’, αλλά ο Άντερσον έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 43-36.

Επιστρέφοντας για το δεύτερο ημίχρονο, το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν εντυπωσιακό σε άμυνα και επίθεση καθαρίζοντας τη νίκη. Οι Μπουρούσης, Σίνγκλετον και Παππάς «οργίασαν» και στο 23’ ο πίνακας του σκορ έγραφε ήδη 52-38. Οι Έλληνες άσοι ήταν ασταμάτητοι για το 59-44 στο 26’, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να σκοράρουν, ενώ στη πορεία είδαν και τον Χαραλαμπόπουλο να μπαίνει στην εξίσωση. Ο νεαρός φόργουορντ έδωσε διαστάσεις θριάμβου για το 67-48 και ο Σαρικόπουλος έκλεισε την περίοδο στο 67-50.

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, όμως οι Πατρινοί αποδείχθηκαν... μπελάς δίχως να καταφέρουν κάτι πέραν της μείωσης στη διαφορά. Οι Τσάμης και Μουρ μείωσαν σε 71-58 στο 33' και ο Άντερσον που έδειξε να προσαρμόζεται άμεσα, έκανε το 74-63 στο 36'. Το 79-63 ήρθε από τους Καλάθη και Ρίβερς, όμως πάλι ο Άντερσον μάζεψε τη διαφορά, με τον Σαρικόπουλο να γράφει το 79-69 στο 39'. Τελικό 81-71 από τον Νίκο Παππά.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 43-36, 67-50, 81-71

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (A. Πεδουλάκης): Σίνγλετον 11, Ρίβερς 7 (1), Γκιστ 5, Χαραλαμπόπουλος 8, Καλάθης 9 (1), Μποχωρίδης 6 (1), Καλάθης Π. 2, Φώτσης, Παππάς 15 (1), Μπουρούσης 18.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Ν. Βετούλας): Γκίκας 8 (2), Φαγέ 12 (3), Τζόνσον 2, Μουρ 12 (1), Άντερσον 15 (1), Πέττας 3 (1), Γερομίχαλος 6, Τσάμης 6 (2), Κυριλής, Σαρικόπουλος 7. 


Βετούλας: «Ιστορική μέρα, αναζητούμε γκαρντ»
Ο τεχνικός του Προμηθέα, Νίκος Βετούλας, στάθηκε στο κομμάτι των ριμπάουντ, διευκρίνισε ότι η ομάδα του αναζητεί ακόμα ένα γκαρντ και έδειξε ικανοποιημένος από την παρουσία των ξένων. Από την μεριά του, ο Ζήσης Σαρικόπουλος ανέφερε ότι τα «νεκρά διαστήματα» πρέπει να αποφεύγονται σε παιχνίδια με τέτοιες ομάδες. Αναλυτικά, τα λόγια των δύο ανδρών:  

Νίκος Βετούλας (προπονητής Προμηθέα): «Ήταν μια ιστορική στιγμή για την ομάδα του Προμηθέα Πατρών, να παίξει απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα έχει κάνει συγκλονιστική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια. Θέλαμε να δούμε τον Ρασάντ Άντερσον να μπαίνει στο κλίμα της ομάδας, να προσαρμόζεται περισσότερο στις απαιτήσεις. Στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Θέλουμε έναν ακόμη παίκτη στα γκαρντ, ψάχνουμε γι αυτό. Η πεντάδα με τους τέσσερις ξένους στάθηκε αρκετά καλά, τακτικά κυρίως. Όλα τα παιδιά έκαναν πολύ καλή προσπάθεια. Πρέπει να βελτιωθούμε στο κομμάτι των ριμπάουντ, γιατί βγάζαμε καλές άμυνες, αλλά χάναμε το αμυντικό ριμπάουντ».

Ζήσης Σαρικόπουλος (μπασκετμπολίστας Προμηθέα): «Για εμάς πρωταρχικός στόχος στον αγώνα ήταν να ελέγξουμε τον ρυθμό. Είναι κάτι το οποίο καταφέραμε στο α' ημίχρονο, κάναμε όμως στη συνέχεια κάποια αβίαστα λάθη στην πίεση του Παναθηναϊκού. Όταν έχεις "νεκρά διαστήματα" σε τέτοια παιχνίδια δεν μπορείς να ελπίζεις γιατί ο αντίπαλος θα ξεφύγει στο σκορ. Στις αρχές του δ' δεκαλέπτου καταφέραμε να κρατήσουμε κάπως τη διαφορά. Αυτό που μένει για εμάς είναι η προσπάθεια που κάναμε. Έχουμε δύσκολη σειρά αγώνων μπροστά μας».
Banner Sportotal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.