HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η ΕΛΜΕ Αχαΐας για την μεταφορά των ΑμεΑ μαθητών

M εταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες του Υπουργείου Εσωτερικών που συνυπογράφουν οι Υπουργοί Οικονομικών - Εσωτερικών...

Mεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες του Υπουργείου Εσωτερικών που συνυπογράφουν οι Υπουργοί Οικονομικών - Εσωτερικών - Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Βάση του παραπάνω Νόμου παρατηρούμε πως:
(Σύμφωνα με το άρθρο 1, παράγραφος 1), η μεταφορά των μαθητών πλέον αποτελεί ευθύνη των Περιφερειών.
(Σύμφωνα με το άρθρο 1, παράγραφος 3 ), η μεταφορά των μαθητών των ΣΜΕΑ από τον τόπο διαμονής τους, η από συγκεκριμένο τόπο συγκέντρωσης τους στο σχολείο που φοιτούν και αντίστροφα πραγματοποιείται χωρίς τους χιλιομετρικούς περιορισμούς της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου.
Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο αναφέρει ακριβώς όλες τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν από τις Περιφέρειες για να μεταφερθούν οι μαθητές στα σχολεία τους. Όλες αυτές οι διαδικασίες όμως είναι χρονοβόρες με αποτέλεσμα να μην έχει κατορθωθεί ποτέ μέχρι σήμερα να ξεκινήσουν οι μεταφορές των μαθητών στην αρχή της σχολικής χρονιάς.
Αυτό έχει σας συνέπεια να στερούνται τη δυνατότητα να πάνε στο σχολείο τους χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα, να δημιουργούνται ανισότητες και τελικά να οδηγούνται αρκετοί από αυτούς εκτός σχολείου ( μαθητική διαρροή).
Ειδικά για τους μαθητές που φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής το πρόβλημα είναι καθολικό.
Παρότι δικαιούνται δωρεάν μεταφορά ανεξαρτήτως αποστάσεως της οικίας τους από το σχολείο δεν τους δίνεται αυτή η δυνατότητα και αρχίζουν να παρακολουθούν τα μαθήματα μήνες αργότερα η δεν πάνε καθόλου σχολείο.
Η λύση της μεταφοράς των μαθητών από τους γονείς τους με επίδομα, έστω και σας προσωρινή λύση, φάνηκε στην πράξη πως δεν αποτελεί διέξοδο από το πρόβλημα.
Το Δ.Σ της Ά ΕΛΜΕ Αχαΐας απαιτεί από την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία να προβούν σε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε η διαδικασία της μεταφοράς των μαθητών και ειδικότερα των ΑΜΕΑ να ολοκληρώνεται πριν την έναρξη του σχολικού έτους. Ειδικά για φέτος να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.