Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Ναυάγιο" στη Διάσκεψη των Προέδρων για συγκρότηση του ΕΣΡ

Χωρίς αποτέλεσμα η προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ από τη Διάσκεψη των Προέδρων, παρά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Βύρωνα Πολύδωρα και ...

Χωρίς αποτέλεσμα η προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ από τη Διάσκεψη των Προέδρων, παρά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Βύρωνα Πολύδωρα και την νέα πρόταση του Νίκου Βούτση. 
Η υποψηφιότητα του Ροδόλφου Μορώνη για τη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης συγκέντρωσε 16 «ναι», τρία λιγότερα απ’ όσα απαιτούνταν για να εκλεγεί. 
Παρότι μετά από την απόσυρση της υποψηφιότητας του Βύρωνα Πολύδωρα η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι άλλαξαν την ψήφο τους από αρνητική σε θετική, δεν συγκεντρώθηκε η πλειοψηφία 4/5 που απαιτείται για την συγκρότηση του ΕΣΡ. 
Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 16 «ναι» (από ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ανεξάρτητους Έλληνες), έξι «παρών» (ΝΔ και ΚΚΕ), ένα «όχι» (Ένωση Κεντρώων) και ένα απών (Χρυσή Αυγή). 
Η τελική πρόταση για το ΕΣΡ που τέθηκε σε ψηφοφορία και η οποία απορρίφθηκε, ήταν η εξής:
Πρόεδρος ο δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης και αντιπρόεδρος ο δημοσιογράφος Νίκος Κιάος.
Ως μέλη προτάθηκαν:
•    Βασίλης Μουλόπουλος, δημοσιογράφος
•    Πόπη Διαμαντάκου, δημοσιογράφος
•    Βασίλης Καραποστόλης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
•    Λίλιαν Μήτρου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
•    Αγγελική Σγώρα, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου
•    Ιωάννης Τζαννετάκος, δημοσιογράφος.
Σημειώνεται ότι συνεχίζει ως μέλος η καθηγήτρια Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Διάσκεψη εν μέσω πολιτικής «θύελλας»
Η Διάσκεψη των Προέδρων πραγματοποιήθηκε εν μέσω πολιτικής «θύελλας» και έντονων διαξιφισμών μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε το πρωί το περίγραμμα της πρότασης νόμου για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου ενώ λίγη ώρα αργότερα οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «φούντωναν» για άλλη μια φορά την πολιτική αντιπαράθεση. 
Από την πρώτη στιγμή, η Νέα Δημοκρατία είπε «όχι» στην υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα, ισχυριζόμενη ότι «δεν πληροί τις προϋποθέσεις». 
«Ο προταθείς ως πρόεδρος του ΕΣΡ, γνωρίζετε πολύ καλά καθώς υπήρξε συνοδοιπόρος σας και εξέχον στέλεχος της παράταξης σας ότι ήταν και πολιτικός αντίπαλος της παράταξης μας εδώ και 30 συναπτά χρόνια» δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων. 
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του «συγκρούστηκαν» με τον κ. Πολύδωρα δημοσίως το 2006 και το 2007. 
«Και ο ίδιος ο κ. Πολύδωρας, στη συνάντηση που είχαμε μου εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα ήθελε η υποψηφιότητά του να αποτελεί μια οριακή πρόταση ή μια πρόταση μιας παρατάξεως, ακριβώς επειδή ήταν μια προσπάθεια μιας ευρείας συμφωνίας» ανέφερε ο κ. Βούτσης, και συμπλήρωσε: «Γι΄αυτό δεν νομίζω και δεν θέτω την πρόταση σε ψηφοφορία εν συνόλω». 
Σε αυτό το σημείο, η Διάσκεψη διεκόπη για μερικά λεπτά ώστε οι υπηρεσίες να συντάξουν τη νέα πρόταση για τη σύνθεση του ΕΣΡ και αυτή να τεθεί είτε σε συζήτηση είτε αμέσως σε ψηφοφορία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.