HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καιρικά φαινόμενα, εθελοντισμός και η απάθεια μας!

γράφει ο Αλέξης Λεχουρίτης A γαπητοί συμπολίτες χτες ισχυρή νεροποντή έπληξε τα Καλάβρυτα και την γύρω περιοχή. Ήταν τέτοια η νεροποντ...

γράφει ο Αλέξης Λεχουρίτης
Aγαπητοί συμπολίτες χτες ισχυρή νεροποντή έπληξε τα Καλάβρυτα και την γύρω περιοχή. Ήταν τέτοια η νεροποντή που σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δρόμοι έγιναν χείμαρροι και χείμαρροι ποτάμια!
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων, το Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων και η Δ.Ε.Η.Καλαβρύτων ανταποκρίθηκαν άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν.
Οι αναφερθείσες υπηρεσίες αποτελούνται από Ανθρώπους γνωστούς μας, οι οποίοι έχουν οικογένειες στην πόλη μας. Το λέω αυτό διότι, σε έκτακτα καιρικά φαινόμενα αυτοί οι Άνθρωποι τρέχουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αψηφώντας το συναίσθημα του "κινδύνου" που μπορεί να εγκυμονεί για τις δική τους σωματική ακεραιότητα! Σκοπός τους είναι η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

-Δεν μπορούμε λοιπόν εμείς οι πολίτες (που ζούμε σε ένα κοινωνικό σύνολο) και δεν ήμαστε ασκητές να μην προβληματιζόμαστε, για το που θα πάνε πρώτα αυτοί οι Άνθρωποι σε αυτές τις έκτακτες καταστάσεις.

-Δεν μπορούμε εμείς, αφού βλέπουμε ότι έρχεται μπουρίνι και από την ώρα που πέρασαν οι οδοκαθαριστές να καθαρίσουν τα φρεάτια έξω από την οικία μας, το κατάστημα μας, την περιουσία μας (κόποι χρόνων, χάνονται σε λίγα λεπτά της ώρας) να μην παίρνουμε ότι μέσο έχουμε για να καθαρίσουμε τα φύλλα ή τα χαρτιά που κάποιοι από εμάς πέταξαν με αποτέλεσμα να φράξουν τα φρεάτια.
-Δεν μπορεί να καλούμε τις υπηρεσίες επειδή "πιθανολογούμε" ότι το ρέμα θα ξεχειλίσει και ενώ εμείς το έχουμε προκαλέσει (για να ξεχειλίσει) με τα έργα μας.
-Δεν μπορεί να λέμε το "δικό μου 4χ4 μπορεί να περάσει το χείμαρρο", διότι αμέσως εκθέτουμε σε κίνδυνο αυτούς που μας ειδοποίησαν και θα τρέξουν να μας βοηθήσουν.
-Δεν μπορούμε να καλούμε στο τηλέφωνο το “100” και να λέμε "έγινε κατολίσθηση" ενώ πρόκειται για μια μικρή πέτρα την οποία θα μπορούσαμε να μετακινήσουμε.
-Δεν μπορεί ενώ ξέρουμε ότι από παλιές ανάλογες καταστάσεις πλήγηκε η περιουσία μας, αλλά δεν λάβαμε τα κατάλληλα μέτρα για μελλοντικές έκτακτες καταστάσεις.
-Δεν μπορεί να ήμαστε θεατές σε τέτοιες καταστάσεις, πόσο μάλλον να κάνουμε κοινωνική κριτική σε αυτούς τους Ανθρώπους.

Ας προσπαθήσουμε την επόμενη φορά να ήμαστε προετοιμασμένοι ο καθένας για τον εαυτό του και όλοι μαζί για το σύνολο. Τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα μπορεί να έχουν διάρκεια σε χρόνο αλλά και σε έκταση.
Αν ο καθένας μας φροντίζει τα του οίκου του, οι υπηρεσίες μας θα μπορούν να προσφέρουν περισσότερα και πιο άμεσα στο κοινωνικό σύνολο.
Η Πρόληψη και η Συντήρηση είναι το καλύτερα "όπλα" σε τέτοιες καταστάσεις.
Με το να μένουμε απλοί θεατές στο "έργο", ποτέ δεν θα μπορέσουμε να το κατανοήσουμε!

* Τηλέφωνο Έκτακτης Ανάγκης (ακόμη και αν δεν είμαστε σε επαφή με κάποιο από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας) : 112
Ευχαριστώ για το χρόνο σας και εύχομαι να μην ζήσουμε ανάλογες καταστάσεις.


Αλέξης Λεχουρίτης
Δημιουργός-Διαχειριστής
odontotos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.