Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αιγίου για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον κόμβο της Πούντας

Από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αιγίου , με αφορμή το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα στο εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού στην Πούντα, π...

Από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αιγίου, με αφορμή το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα στο εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού στην Πούντα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 39χρονου εργάτη αλβανικής καταγωγής, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εφαρμόζει πλήρως όλους τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων και νομοθετεί καινούργιους, που ψήφισε το 3ο μνημόνιο και που πρόσφατα έκοβε κορδέλες και πανηγύριζε για την ολοκλήρωση και παράδοση των έργων, σκοτώνει τους εργάτες. Συγκεκριμένα, σήμερα έγινε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον κόμβο της Πούντας της Ολυμπίας Οδού, μέσα στον   εργοταξιακό   χώρο,  που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του συναδέλφου Feim Saliaj, 39 ετών, πατέρα δύο μικρών παιδιών και το σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου Αλέξανδρου Γαλιατσάτου, 34 ετών.
Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, της δουλειάς ήλιο με ήλιο και μάλιστα μέσα στο Σαββατοκύριακο,  για ένα πετσοκομμένο μεροκάματο με κουτσουρεμένα ένσημα. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της αναδόχου εταιρίας “ΑΚΤΩΡ” όπως επίσης και της υπεργολάβου εταιρίας “Διονύσιος Αθανασόπουλος” τόσο για την εντατικοποίηση της εργασίας όσο και για την απουσία στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας στον χώρο του εργοταξίου, τα οποία, αν εφαρμόζονταν, το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο συνάδελφοι δεν θα είχε ανατραπεί.
Η Επιθεώρηση Εργασίας να πραγματοποιήσει άμεσα τους απαραίτητους ελέγχους για τα μέτρα ασφαλείας στα εργοτάξια και η κυβέρνηση να δρομολογήσει τώρα προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού για να καλυφθούν τα κενά στη λειτουργία της.
Καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους και τους εργαζόμενους στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού να παλέψουν μέσα από τις γραμμές του Συνδικάτου για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς. Να δώσουν πρώτη ηχηρή απάντηση στο συλλαλητήριο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που διοργανώνουν σωματεία και συνδικάτα της Αχαΐας τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη στην Πάτρα. Να διεκδικήσουν δουλειά με ανθρώπινους όρους, με  αξιοπρεπείς  αποδοχές και ασφάλιση,  με εφαρμογή και τήρηση των μέτρων ασφαλείας."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.