Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ο Δήμος Καλαβρύτων στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Μόρφου στην Κύπρο

Τ ον θερμό χαιρετισμό και την συμπαράσταση του μαρτυρικού  Δήμου Καλαβρύτων μετέφερε προς τον ομόλογό του, Δήμαρχο Μόρφου κ. Χαράλαμπ...

Τον θερμό χαιρετισμό και την συμπαράσταση του μαρτυρικού Δήμου Καλαβρύτων μετέφερε προς τον ομόλογό του, Δήμαρχο Μόρφου κ. Χαράλαμπο Πίττα,  το λαό της κατεχόμενης Μόρφου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς που συμμετείχε στις αντικατοχικές εκδηλώσεις «Ημέρες Μνήμης Μόρφου» που κορυφώθηκαν σήμερα την Κυριακή 9-10-2016, παρουσία του Παν. Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτου, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, καθώς επίσης πολιτειακών και πολιτικών εκπροσώπων από την Κύπρο, την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού.
Ο δήμαρχος των μαρτυρικών Καλαβρύτων κ. Λαζουράς που συνοδευόταν από τους δημοτικούς συμβούλους, Ανδρέα Ζυγούρα και Παναγιώτη Μηλιτσόπουλο, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων της Μόρφου στο οδόφραγμα Αστρομερίτη, ενώ σε μήνυμά του αναφέρει ότι:
«Σήμερα τιμούμε τον αγώνα των αδελφών Κυπρίων για τα αδιαπραγμάτευτα ιδανικά για δικαιοσύνη και ελευθερία. Τιμούμε τον διαρκή αγώνα του λαού της κατεχόμενης Μόρφου, που ενάντια στη λήθη, συνεχίζει να διεκδικεί την επιστροφή στις πατρογονικές εστίες. Ο Δήμος των Μαρτυρικών Καλαβρύτων, που έχει τη δική του ξεχωριστή συνεισφορά στον αγώνα των αδελφών μας Κυπρίων, το 1974, με δύο Καλαβρυτινόπουλα, τους ήρωες, Σωτήρη Τζουρά, που σήμερα ενταφιάζουμε τα οστά του στο χωριό του, στις Κορφές και τον Κώστα Αντωνόπουλο, από τα Τριπόταμα και πολλούς άλλους αγωνισθέντες, να δίνουν τη ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου, γνωρίζοντας από θυσίες και πατριωτικούς και εθνικούς αγώνες, στους οποίους ήταν πάντα, πρωτοπόρος, είναι και θα είναι, διαρκώς, στο πλευρό των αδελφών μας Κυπρίων, μέχρι την οριστική, δίκαιη, βιώσιμη και σύμφωνη με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, λύση του Κυπριακού και την επιστροφή των προσφύγων Μορφιτών, στην αγαπημένη τους πατρίδα, την πανέμορφη Μόρφου." 

Οι εκδηλώσεις: 
Σε συγκινησιακό κλίμα οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με αγωνιστικά τραγούδια και ακολούθησε καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αστρομερίτη Άρη Κωνσταντίνου. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Ένωσης Κατεχομένων Δήμων Επαρχίας Λευκωσίας Χριστάκη Καττιρτζιή, τη Βουλευτή του βρετανικού Κοινοβουλίου Τερέζα Βίλλιερς, τη Βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου Μαρία Τριανταφύλλου, τον Δήμαρχο Μόρφου Χαράλαμπο Πίττα, τον Προεδρεύοντα της Βουλής των Αντιπροσώπων Αδάμο Αδάμου.
Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και η πορεία προς το οδόφραγμα του Αστρομερίτη.
Στο οδόφραγμα έγινε προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, εψάλει ο εθνικός ύμνος και θα επιδόθηκε ψήφισμα προς τα Ηνωμένα Έθνη.

ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης: Η Μόρφου πρέπει να επιστραφεί υπό ελλαδική διοίκηση
Μεταξύ των περιοχών που πρέπει να επιστραφούν υπό ελλαδική διοίκηση δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνεται και η Μόρφου, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε ομιλία του στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου και των κοινοτήτων διαμερίσματος Μόρφου.
 Επίσης, διαβεβαίωσε τους τουρκοκυπρίου ότι θα υπάρξει ικανοποιητική μέριμνα για όσους θα χρειαστεί να μετακινηθούν προκειμένου να επιστραφούν στους Ελλαδίτες οι κατοικίες που κατέχουν, προσθέτοντας ότι η παρουσία του στην εκδήλωση καταμαρτυρεί τη βούληση του να υπερασπιστεί αυτή τη θέση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.