Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το τελευταίο "αντίο" στο Σμηναγό Σωτήρη Αντωνόπουλο - (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Με ανείπωτο πόνο, γεμάτα θλίψη, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του 31χρονου πιλότου Σωτήρη Αντωνόπουλου συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Να...

Με ανείπωτο πόνο, γεμάτα θλίψη, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του 31χρονου πιλότου Σωτήρη Αντωνόπουλου συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μητρόπολης Αμαρουσίου στην Αττική για το τελευταίο αντίο σε ένα εξαιρετικά αγαπητό παιδί της Αεροπορίας που έχασε τη ζωή του όταν το αεροσκάφος Τσέσνα που πετούσε, συνετρίβη σε πλαγιά του Χελμού.
Στην κηδεία του Σωτήρη Αντωνόπουλου βρέθηκαν και αρκετοί συμπατριώτες του από το χωρίο της καταγωγής του το Μάνεσι Καλαβρύτων που έφτασαν με λεωφορείο που διέθεσε ο Δήμος Καλαβρύτων και συνόδευε ο Πρόεδρος της κοινότητας κ. Κουτρουμάνης.
Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ Γιώργος Λοζουράς, ο βοηθός Δημάρχου κ. Νίκος Μαγκαφάς, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης, εκπρόσωπος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης, ο τεως Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Τζανίκος, Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, και των άλλων Σωμάτων, η Διοίκηση της 112 πτέρυγα μάχης που υπηρετούσε και πάρα πολλοί συνάδελφοί του. 
Την νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, θείος του εκλειπόντα από το Μάνεσι Καλαβρύτων
Το φέρετρο του άτυχου χειριστή σκεπάστηκε με την ελληνική σημαία, την οποία υπηρέτησε με πίστη και πατριωτισμό και πάνω είχε τοποθετηθεί η φωτογραφία του με τη στολή της Αεροπορίας, μια εικόνα της Παναγίας, δύο ξίφη και το καπέλο του.
Τραγικές φιγούρες στην κηδεία ήταν η μητέρα και τα αδέλφια του που στέκονταν σιωπηλοί και δακρυσμένοι δίπλα στο φέρετρο.
Ο ένας αδελφός του, στέλεχος κι εκείνος της πολεμικής αεροπορίας, τον αποχαιρέτησε, φορώντας τη στολή του, ενώ απαρηγόρητα ήταν τα μικρότερα αδέλφια του που ακόμα δεν έχουν τελειώσει το σχολείο. Ο εκλιπών ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας (με 7 παιδιά).
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Μαρούσι για ν΄αποχαιρετήσει τον 31χρονο Σωτήρη Αντωνόπουλο και να συμπαρασταθεί στην οικογένεια του, η οποία είναι γνωστή στο Μαρούσι, καθώς ο πατέρας του Γιώργος, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή, υπήρξε εκπαιδευτικός και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.
 Συγκινητικά ήταν τα λόγια αποχαιρετισμού του Μητροπολίτη Αργολίδος 
«Αγαπητέ μου Σωτήρη αυτές τις μέρες πολλοί μίλησαν και έγραψαν για σένα! Σαν άνθρωπος και θείος σου πραγματικά σε θαύμαζα! Σαν κληρικός δεν με άγγιζαν οι γνώσεις και τα προσόντα σου που ήταν πράγματι πολλά! Αυτό που με άγγιζε είναι ότι τα προσόντα σου τα μετέτρεπες σε έργα αγάπης!» Αναφέρθηκε και σε περιστατικά με την προσφορά του Σωτήρη σε μετανάστες και σε ανθρώπους που χρειάζονταν βοήθεια, όλων των εθνικοτήτων όλων των χρωμάτων αφού υπηρέτησε και σε διεθνής αποστολές και έκανε φίλους ανθρώπους του πόνου και του μόχθου. «Αυτά θα σε ακολουθούν πάντα στο ταξίδι σου που ξεκίνησες την Κυριακή. Η μνήμη σου ας είναι αιώνια», είπε συγκινημένος ο θείος του 32χρονου πιλότου αποχαιρετώντας τον.
Ο ίδιος συνήθιζε να λέει στους συναδέλφους του ότι ο ουρανός δεν είναι το όριο αλλά το σπίτι μας, κι εκείνοι τον αποχαιρέτησαν λέγοντας ότι ο Σωτήρης έσωσε πλήθος κόσμου.
«Ήταν χαμογελαστός, πάντα και κατάφερνε την λάμψη και την αισιοδοξία του να την μεταβιβάζει σε όποιον ήταν κοντά του», όπως είπε συγκινημένος ένας από τους συναδέλφους του.
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΗ

Σεβόμενοι την επιθυμία της οικογενείας δεν δημοσιεύουμε οπτικοακουστικό υλικό από την κηδεία που δείχνει πρόσωπα της οικογενείας.

για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής








ΔΕΙΤΕ

Το χρονικό της Τραγωδίας με το Τσέσνα στα Καλάβρυτα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.