HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πούτιν και Μεντβέντεφ για την ενθρόνιση του Ηγουμένου στην Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος Αγ. Όρους

Με την συμμετοχή εκατοντάδων κληρικών, μοναχών και προσκυνητών πραγματοποιήθηκε στην Μονή Αγίου Παντελεήμονος, χθες Κυριακή 23 Οκτωβρίου...

Με την συμμετοχή εκατοντάδων κληρικών, μοναχών και προσκυνητών πραγματοποιήθηκε στην Μονή Αγίου Παντελεήμονος, χθες Κυριακή 23 Οκτωβρίου, η ενθρόνιση του νέου Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτη κ. Ευλογίου.
Κατά την αγιορειτική παράδοση την ηγουμενική ράβδο παρέδωσε στον νέο Καθηγούμενο ο αντιπρόσωπος της πρώτης Μονής του Αγίου Όρους Μεγίστης Λαύρας Ιερομόναχος Νικόδημος.
Η ενθρόνιση έγινε στην αρχή της Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε και στις δύο γλώσσες (ελληνικά και ρωσικά), ενώ το βράδυ του Σαββάτου τελέστηκε εξάωρη αγρυπνία.
Την Ελληνική Πολιτεία εκπροσώπησε στην ενθρόνιση ο Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου, ο οποίος και απεύθυνε σύντομη συγχαρητήρια προσφώνηση στον νέο Καθηγούμενο, ενώ την Ρωσική Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Α. Ποπώφ.
Στην Θεία Λειτουργία πρόεστη ο Μητροπολίτης της Ρωσικής Εκκλησίας κ. Νίκων της Μητροπόλεως Αστραχάν και Καμιζιάκ, ενώ συμμετείχαν δύο ακόμη Ρώσοι αρχιερείς.
Ο Ηγούμενος Ευλόγιος στον ενθρονιστήριο λόγο του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Βρίσκομαι στον Ηγουμενικό Θρόνο όχι με την δική μου βούληση, αλλά από την πρόνοια του Θεού και την αγάπη των πατέρων της Μονής για τους οποίους φέρω μεγάλη ευθύνη».
Επίσης ο Ηγούμενος εξέφρασε τον προσωπικό σεβασμό αλλά και των πατέρων προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, στου οποίου την εκκλησιαστική δικαιοδοσία υπάγεται το Άγιον Όρος.
«Ευχαριστώ τον ΑΘΠ Οικουμενικό Πατριάρχη για την πατρική αγάπη και υποστήριξη που μου πρόσφερε, στην πενταετή διακονία μου στο Μετόχι της Μονής στην Κωνσταντινούπολη» υπογράμμισε ο Ηγούμενος Ευλόγιος.
Ο νέος Ηγούμενος αναφέρθηκε και στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, τους Ιεράρχες της Ρωσικής Εκκλησίας και τον ρωσικό λαό.
«Θέλω να διαβεβαιώσω του Ορθόδοξους αδελφούς μας, οι οποίοι βρίσκονται στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας, πως ποτέ δεν τους ξεχνάμε και προσευχόμαστε μέρα και νύχτα γι΄ αυτούς» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Ηγούμενος της Μονής Παντελεήμονος.
Κλείνοντας ο νέος Ηγούμενος τόνισε: «Αυτή η μέρα και ώρα ανήκει στην Αδελφότητα της Μονής, οι οποίοι με επέλεξαν στη θέση του Ηγουμένου. Όλοι ξέρετε ότι πάνω από 20 χρόνια εργάστηκα στην υπακοή και μέχρι την στιγμή της εκλογής μου είχα τον βαθμό του ιεροδιακόνου. Ποτέ δεν σκέφτηκα την Ηγουμενία της Μονής, διότι οι προκάτοχοί μου είχαν φτάσει σε υψηλά πνευματικά επίπεδα κοσμημένοι με τα δώρα της χάριτος, γι΄ αυτό και αποδέχομαι με πολύ ταπείνωση την εκλογή μου».
Τέλος ακολούθησε πανηγυρική αγιορείτικη τράπεζα, όπου εκεί απεύθυναν χαιρετισμό ο Πολιτικός Διοικητής κ. Αρίστος Κασμίρογλου και ο Πρόξενος της Ρωσίας κ. Ποπώφ ο οποίος ανέγνωσε τα συγχαρητήρια μηνύματα του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και του Πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεβ.
φωτό από: afonit.info
Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Σεβασμιότατε, 
έχω την τιμή να σας συγχαρώ για την Ημέρα της ενθρονίσεως.
Είμαι βέβαιος ότι είστε άξιοι να συνεχίσει το έργο του Ιερεμία Αιδεσιμότατος Πατέρας προς όφελος της ρωσικής Όρος Αγίου Παντελεήμονος Μονή, τους αδελφούς και προσκυνητές του.
Σας εύχομαι ειλικρινά καλή υγεία και τη δύναμη των δυνάμεων στην υπηρεσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Με εκτίμηση,

Βλαντιμίρ Πούτιν
Χαιρετισμός από τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Σεβασμιότατε! 
Παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την ενθρόνισή του.
Φέτος γιορτάζουμε την ιστορική επέτειο - την 1000η επέτειο της ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος. Αυτό το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα ήταν και εξακολουθεί να είναι το κέντρο του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος.
Χρησιμοποιείτε γνήσιο σεβασμό στον Ορθόδοξο κόσμο, κάνει μια σημαντική συμβολή στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και των παραδόσεων του μοναστηριού. καλάβρυταnews το μεγαλύτερο και καλύτερο site. Είμαι πεπεισμένος ότι το υπουργείο θα ενισχύσει τους πνευματικούς δεσμούς που συνδέουν τη Ρωσία στο Άγιο Όρος.
Σας εύχομαι, Σεβασμιότατε, καλή υγεία και δύναμη κατά την εκτέλεση της υψηλής αποστολής σας.
Ντμίτρι Μεντβέντεφ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.