HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θρησκευτικά: Θα χρησιμοποιηθούν τα παλιά βιβλία - Διορθώσεις σε συνεργασία Εκκλησίας - Πολιτείας».

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρόντες στη συ...

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνοδευόταν από τους Μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιο, Φθιώτιδος Νικόλαο, Μεσογαίας Νικόλαο και τον νομικό σύμβουλο της Ιεράς Συνόδου Θεόδωρο Παπαγεωργίου. Μετά το τέλος της συνάντησης, τον Αρχιεπίσκοπο και τη συνοδεία του ξεπροβόδισε ο κ.Καμμένος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις, ενώ σημείωσε ότι τα βιβλία των θρησκευτικών δεν αλλάζουν για φέτος.
«Ήρθαμε, μιλήσαμε και οι παρεξηγήσεις λύθηκαν», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα χρησιμοποιηθούν τα παλιά βιβλία και θα γίνει προσπάθεια διορθώσεων σε συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας». «Ο διάλογος για τα θρησκευτικά θα συνεχιστεί ανάμεσα σε Κράτος και Εκκλησία», τόνισε ο κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος κατέστησε σαφές πως δεν έγινε συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση και τον ρόλο Εκκλησίας – Πολιτείας.

«Είμαι πολύ ευτυχής γιατί έγινε ένας πολύ γόνιμος διάλογος, εξετάστηκαν όλα τα θέματα, διευκρινίστηκαν παρεξηγήσεις από το παρελθόν» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Η Εκκλησία και η Πολιτεία προχωρούν ενωμένες, μέσα στο πνεύμα του διαλόγου και στο πνεύμα της Ορθοδοξίας» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ερωτηθείς για τα βιβλία στο μάθημα των θρησκευτικών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι: «Τα βιβλία είναι τα ίδια, δεν έχει αλλάξει κανένα βιβλίο, του χρόνου θα δούμε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.