Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Πάτρα τίμησε την Επέτειο του ΟΧΙ

Με την παρέλαση στην οδό Αγίου Ανδρέου κορυφώθηκαν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Παρά τις προ...

Με την παρέλαση στην οδό Αγίου Ανδρέου κορυφώθηκαν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Παρά τις προβλέψεις για έντονα καιρικά φαινόμενα, ο καιρός στάθηκε σύμμαχος και η σημερινή παρέλαση πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου που καταχειροκρότησε τα πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα.
Το πρωί τελέστηκε η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και στη συνέχεια Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο της Ελευθερίας στην πλατεία Όλγας, παρουσία τιμητικής φρουράς από σημαιοφόρους των Λυκείων και Γυμνασίων της Πάτρας.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
«Δεν υπάρχει περίπτωση για τέταρτο μνημόνιο, το ΔΝΤ έχει πει πάρα πολλά», τόνισε σε δηλώσεις της η Σία Αναγνωστοπούλου.
Αναφερόμενη στην κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη, σημείωσε ότι «σε μία Ευρώπη, η οποία έχει αφεθεί σε αυτό το καθεστώς της λιτότητας, όπου χώρες, κυρίως του νότου, τις έχει ρίξει σε μία βαθιά κρίση, είναι περισσότερο από επίκαιρο το να σταθούμε στα πόδια μας, όσο μπορούμε σαν κοινωνία και να πολεμήσουμε». Σε αυτό το σημείο η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας τόνισε: «Είμαστε σε πόλεμο ακόμα. Το είχα πει πέρυσι εδώ, το επαναλαμβάνω και φέτος». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «πρέπει κάποια στιγμή να βγούμε από αυτό τον πόλεμο, που είναι πολλαπλός και οικονομικός και ιδεολογικός».
Για ακόμη μία χρονιά δεν έλειψαν τα απρόοπτα. Μετά το τέλος της παρέλασης, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας στην Πάτρα μαζί με πολίτες που τους ακολούθησαν μπήκαν στη Αγ. Ανδρέου, σε μία κίνηση διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής . Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί με πανό στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στην Πλατεία Τριών Συμμάχων όπου βρισκόταν η Αχαιή αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, φωνάζοντας συνθήματα.
Δείτε στιγμιότυπα από την σημερινή ημέρα στο φωτορεπορτάζ του Μενέλαου Μιχαλάτου.
από: εφ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ pelop.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.