Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Αγώνας δρόμου για την συγκρότηση του ΕΣΡ

Μία ακόμη κρίσιμη ημέρα είναι η σημερινή στην προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ και της ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, την ώρα που ο...

Μία ακόμη κρίσιμη ημέρα είναι η σημερινή στην προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ και της ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, την ώρα που ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, από χθες το μεσημέρι, επιχειρεί να διερευνήσει τις πιθανότητες συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη πλειοψηφία των 4/5.
Στην παρούσα φάση ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς θα φέρει στη Βουλή ρύθμιση με την οποία θα επαναφέρει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, τις οποίες - λόγω αδυναμίας συγκρότησής του - είχε μεταφέρει στον ίδιο και στη ΓΓΕΕ με τον 4339/15. Επί του παρόντος πηγές του υπουργείου αφήνουν ευθέως να εννοηθεί ότι θα καταργηθεί μόνο του άρθρο 2 του εν λόγω νόμου.
Την ίδια ώρα η Ν.Δ. ζητά την πλήρη κατάργηση, με νομοθετική ρύθμιση, του νόμου Παππά (ολόκληρο το πρώτο κεφάλαιο του νόμου) και τότε και μόνο θα δεχθεί να συζητήσει για τη σύνθεση του ΕΣΡ.
Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για την «επαναφορά στο ΕΣΡ του συνόλου των αρμοδιοτήτων», μόλις όμως γίνει γνωστή και καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ.
Στην Πειραιώς,απορρίπτουν και την υποψηφιότητα Πολύδωρα, αλλά οι αντιδράσεις και εντός ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. αφήνουν ανοιχτό παράθυρο και για άλλη πρόταση από πλευράς του Μαξίμου.
Παράλληλα εκκρεμεί η συνάντηση Μητσοτάκη - Παυλόπουλου στο προεδρικό μέγαρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι. Τη συνάντηση είχε ζητήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. παραμονή της 28ης Οκτωβρίου.
Πηγή - naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.