HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Προβλήματα από την κακοκαιρία - Μεγάλες ζημιές στο Μεσολόγγι

Προβλήματα σε πολλές περιοχές ειδικά της Δυτικής Ελλάδας, και κυρίως στο Μεσολόγγι προκάλεσε η κακοκαιρία που σήμερα πλήττει τη χώρα. ...


Προβλήματα σε πολλές περιοχές ειδικά της Δυτικής Ελλάδας, και κυρίως στο Μεσολόγγι προκάλεσε η κακοκαιρία που σήμερα πλήττει τη χώρα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος Μεσολογγίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Τα προβλήματα, σύμφωνα με την περιφέρεια, επεκτείνονται στις βασικές υποδομές, κατοικίες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο του δήμου και ιδιαίτερα στα δημοτικά διαμερίσματα Μεσολογγίου, Αιτωλικού και στις τοπικές κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου, Αγίου Θωμά και Σταμνών.
Οι κάτοικοι σε διάφορα σημεία αναγκάστηκαν να βγουν με βάρκες στους δρόμους!
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, ο πρωτοφανής όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή από τις πρωινές ώρες, προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια, αλλά και σε καλλιέργειες βαμβακιού, ελιάς και κηπευτικών.
Ακόμη όπως αναφέρεται, η πτώση κεραυνού σε στύλους της ΔΕΗ δίπλα σε αντλιοστάσιο που βρίσκεται μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος, συσσωρεύοντας μεγάλες ποσότητες νερού. Όμως, μόλις η βλάβη αντιμετωπίσθηκε, στάθηκε δυνατή η άντληση των ομβρίων υδάτων.
Πλημμύρες στη Δυτική Ελλάδα
Πολλά προβλήματα παρατηρούνται επίσης σε Πρέβεζα, Ναύπακτο και Πάτρα.
Στην Πάτρα η καταιγίδα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 25 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. 
Μάλιστα, από τα ορμητικά νερά παρασύρθηκε και τραυματίστηκε μία γυναίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.