Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πλήθος επισκεπτών ξεναγήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

Τ ο Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 195η επέτειο από την Άλωση της Τριπολ...

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 195η επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς και της παρουσίασης των νέων κειμηλίων του 1821, που παραχώρησε με χρησιδάνειο η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τρίπολης, το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης είχε την χαρά να υποδεχτεί πλήθος επισκεπτών που ξεναγήθηκαν από το προσωπικό του Μουσείου.
Μάλιστα το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου παρατάθηκε σημαντικά και τις δύο ημέρες, προκειμένου όλοι οι επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία και τον χρόνο να το επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στον εκθεσιακό χώρο.
Το πολεμικό Μουσείο Τρίπολης σε ανακοίνωσή του, ευχαριστεί θερμά όλους τους επισκέπτες και τα καλά λόγια που εξέφρασαν, τόσο προφορικά αλλά και όπως αποτυπώθηκαν στο Βιβλίο Επισκεπτών
Στην ίδια ανακοίνωση το Μουσείο, ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ. Νίκο Πλακίδα και την ομάδα του από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου που έλαβαν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις και παρέλασαν με τις παραδοσιακές φορεσιές τους για την 195η επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς και μετά το πέρας της παρέλασης επισκέφθηκαν το Μουσείο.

Το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης καταλαμβάνει το ισόγειο του κομψού οικήματος του Μαλλιαρόπουλου στο κέντρο της Αρκαδικής Πρωτέυουσας. Εγκαινιάστηκε το 2000 απαντώντας στην ανάγκη και την απαίτηση της πόλης του Αγώνα και της Επανάστασης.
Έχει έντεκα ενότητες που καλύπτουν θεματικά τους αγώνες των Ελλήνων: όπλα και τεκμήρια από την επανάσταση του 1821, τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο, τον Μακεδονικό Αγώνα και μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Απελευθέρωση φιλοξενούνται στις αίθουσες του Μουσείου. Προτομή του Κολοκοτρώνη καθώς και ένα μεγάλο εκμαγείο μνημειώνουν τον μεγάλο στρατηγό ως ένδειξη τιμής και μνήμης. Αλλά βέβαια τα μπαρουτοκαπνισμένα τουφέκια και οι αυθεντικές σπάθες είναι που προκαλούν δέος.
Στις αίθουσες του Πολεμικού Μουσείου και στις συλλογές του βλέπει κανείς ανάγλυφη την ιστορία αυτής της μεγάλης πόλης, της Τρίπολης και όλης της Αρκαδίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.