HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Ενημερωτική εκδήλωση για το Μεταχρωματικό έλκος πλατάνου

Π ραγματοποιήθηκε σήμερα στα Καλάβρυτα, στο Αρχονικό της  Παλαιολογίνας, εκδήλωση με θέμα: «Μεταχρωματικό έλκος πλατάνου. Πρόληψη και μέ...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Καλάβρυτα, στο Αρχονικό της  Παλαιολογίνας, εκδήλωση με θέμα: «Μεταχρωματικό έλκος πλατάνου. Πρόληψη και μέτρα αντιμετώπισης της ασθένειας». Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Αχαΐας, ήταν ο  Δρ Δασολόγος Φυτοπαθολόγος κ. Παναγιώτης Τσόπελας, του Ινστιτούτου Μεσογειακών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ». 
Στην εκ΄δηλση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς και μαθητές του Γυμνασίου Καλαβρύτων συνοδευόμενοι από την Γυμνασιάρχη κ. Ιωάννα Ροδοπούλου.
Ο δήμαρχος Καλαβρύτων δήλωσε για την εκδήλωση: 
Τα πανέμορφα πλατάνια μας, κινδυνεύουν, από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους, που τα καταστρέφει. Μπορούμε να τα σώσουμε, αν ενημερωθούμε σωστά και λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας,όπως καλή απολύμανση των δενδροκοπτικών πριονιών,των μηχανημάτων έργων κ.λ.π. Αυτά,αναδείχθηκαν, σήμερα, στην εκδήλωση του Φορέα Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού, στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, με ομιλητή,τον καθηγητή και ειδικό στο θέμα Παναγιώτη Τσόπελα.
Ο Δήμος Καλαβρύτων και οι επιχειρήσεις του, με το προσωπικό τους, παρακολουθήσαμε, με προσοχή και ενδιαφέρον, την ενημερωτική παρουσίαση του καθηγητή Τσόπελα και την τοποθέτηση του προέδρου του Φορέα,καθηγητή,Γρηγόρη Ιατρού.
Σημαντική, ήταν και η προσέλευση στην εκδήλωση των μαθητών της Β´τάξης του Γυμνασίου Καλαβρύτων, με τους καθηγητές τους. Παρούσες,επίσης και οι αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες.
Συγχαρητήρια στο διοργανωτή Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.