Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσής: Όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Δεκαπέντε ημέρες πριν από την πρεμιέρα του πετρελαίου θέρμανσης, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εκδώσει ακόμη την απόφαση που θα καθο...

Δεκαπέντε ημέρες πριν από την πρεμιέρα του πετρελαίου θέρμανσης, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εκδώσει ακόμη την απόφαση που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες διάθεσης του επιδόματος. Χωρίς την απόφαση, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα δεν μπορεί να ξεκινήσει καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να γνωρίζουν αν θα ισχύσουν τα ίδια κριτήρια με πέρυσι ή αν θα υπάρξουν αλλαγές.

Στην καλύτερη περίπτωση για τους καταναλωτές, θα δοθεί και φέτος το «κουτσουρεμένο» κατά 50% επίδομα που δόθηκε και πέρυσι.

Εφόσον το επίδομα ισχύσει, όπως αναφέρει το fpress.gr, τότε το τελικό κόστος για τους δικαιούχους, θα διαμορφώνεται περίπου στα 60-65 λεπτά ανά λίτρο (σ.σ. το επίδομα διαμορφώθηκε πέρυσι στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο ενώ το τελικό ύψος εξαρτιόταν και από την περιοχή της κατοικίας).

Μετά το ψαλίδισμα που έπεσε πέρυσι στο επίδομα θέρμανσης, τα κριτήρια χορήγησής του έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

· Για τον άγαμο, το εισοδηματικό κριτήριο έχει περιοριστεί στις 12.000 ευρώ

· Για τον παντρεμένο έχει πέσει στις 20.000 ευρώ

· Για τον παντρεμένο με ένα παιδί, στις 22.000 ευρώ

· Για τον παντρεμένο με δύο παιδιά, στις 24.000 ευρώ

· Για τον παντρεμένο με τρία παιδιά στις 26.000 ευρώ

Το περιουσιακό κριτήριο, ανέρχεται πλέον στις 100.000 ευρώ για τον άγαμο και στις 200.000 ευρώ για τον παντρεμένο.

Να σημειωθεί ότι κατά τη φετινή χειμερινή σεζόν λόγω των αυξήσεων στον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης η επιβάρυνση λόγω της αύξησης θα φτάσει τουλάχιστον στα 5-6 λεπτά το λίτρο κάτι που σημαίνει ότι για μια τετραμελή οικογένεια που καταναλώνει τουλάχιστον έναν τόνο ετησίως -1200 λίτρα- θα αφαιρεθούν από το καθαρό εισόδημα τουλάχιστον 72 ευρώ. Όσον αφορά στην τιμή λιανικής, οι ειδικοί του χώρου περιμένουν να δουν πως θα διαμορφωθεί η διεθνής τιμή κατά την ημέρα πρεμιέρας. Αν η διεθνής τιμή κινηθεί στα σημερινά επίπεδα, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ένα λίτρο να κοστίζει ακόμη και κάτω από 90 λεπτά.

Πηγή:Enikonomia

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.