HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αναβάλλεται το διεθνές Συνέδριο με θέμα "Οι Αχαιοί στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Ελλάδα"

Α ναβάλλεται η διεξαγωγή του συνεδρίου "Οι Αχαιοί στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Ελλάδα-Νέα ευρήματα και νέες προοπτικές", που είχε...

Αναβάλλεται η διεξαγωγή του συνεδρίου "Οι Αχαιοί στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Ελλάδα-Νέα ευρήματα και νέες προοπτικές", που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο στο Αίγιο το διήμερο Δευτέρα 10-Τρίτη 11 Οκτωβρίου.
Η αναβολή οφείλεται στην πρόσφατα εξαγγελθείσα απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η οποία ναι μεν έληξε αλλά οι ιταλοί ομιλητές που αναμένονταν στο Αίγιο για τις εργασίες του συνεδρίου, είχαν προλάβει να ακυρώσουν τα αεροπορικά τους εισιτήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες του filodimos.gr, το συνέδριο θα καθοριστεί εκ νέου, πιθανόν μέσα στον Νοέμβριο και αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, τότε θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε την ερχόμενη άνοιξη.
Υπενθυμίζεται πως το αντικείμενο του συνεδρίου είναι η αντιπαράθεση των ευρημάτων, σε ένα χρονολογικό φάσμα που ξεκινά από τη Μυκηναϊκή Εποχή έως την Ελληνιστική, με σκοπό να αναδειχθεί ο πολύ σημαντικός ρόλος που διεδραμάτισε η πόλη του Αιγίου στον αχαϊκό αποικισμό. Το συνέδριο προγραμματίστηκε από τον Δ/ντή της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής, καθηγητή κ. Emmanuele Greco και τον ομότιμο Δ/ντή Ερευνών ΕΙΕ-Προέδρου ΕΤΕΠΑ-καθηγητή κ. Αθανάσιο Ριζάκη και θα έρθει ως συνέχεια του συνεδρίου στο Paestum το 2001 και εκείνου στο Αίγιο το 2006, που συνέβαλαν στη διαχρονική και διεπιστημονική προσέγγιση των σχέσεων και επαφών των δύο περιοχών.
από: filodimos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.