HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Βαρβάρας στα Μελίσσια Αιγιαλείας (ΦΩΤΟ)

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο Δ.Δ. Μελισσί...

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο Δ.Δ. Μελισσίων Αιγιαλείας ην Κυριακή 16.10.2016.
Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των Ιερών Λειψάνων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αμβρόσιο και στη συνέχεια τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας πλαισιουμένου από Ιερείς της Μητροπόλεώς μας.
Την Κυριακή το πρωί, μετά την Ακολουθία του Όρθρου, τελέστηκαν τα εγκαίνια από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, ο οποίος καθ’ όλη την διάρκεια της Ακολουθίας εξηγούσε τα τελούμενα στους πιστούς και στη συνέχεια τελέστηκε η πρώτη, μετά τα εγκαίνια, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του επαίνεσε όλους τους συντελεστές για τους κόπους τους και απένειμε τιμητικά διπλώματα και αναμνηστικές πλακέτες σε δύο από τους πρωτεργάτες της ανέγερσης και αποπεράτωσης του Ιερού Ναού, τους κ.κ. Αλέξανδρο και Παναγιώτη Χριστόπουλο.
Παρέστησαν ο πρώην Υπουργός Αμύνης κ. Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, η Δημοτική Αρχή και πιστοί των ενοριών της Μητροπόλεως μας. 

Χειροθεσία Κληρικού
Μετά το πέρας των Εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τίμησε τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Γερβάσιο Ιωακειμίδη, προχειρίζοντάς τον σε Αρχιμανδρίτη, προκειμένου να επαινέσει την προσφορά του στην Ενορία, αλλά και την εν γένει Ιερατική του διακονία, καθ’ότι τυγχάνει ένας νέος και δυναμικός κληρικός με ιδιαίτερη εκπαίδευση, καθώς είναι Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, απόφοιτος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, πτυχιούχος Βυζαντινής Αγιογραφίας, ενώ ομιλεί και την Αγγλική γλώσσα.
Ο π. Γερβάσιος, με τον ιδιαίτερο ιερατικό ζήλο που τον διακατέχει και την μόρφωσή του, αποτελεί ένα αναδεικνυόμενο στέλεχος για την προαγωγή του έργου της τοπικής μας Εκκλησίας


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.