HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας: ΗΜΕΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Τουριστικό Περίπτερο στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων η πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία ...

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Τουριστικό Περίπτερο στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων η πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος που ίδρυσε η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας (ΕΚΑ). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ένωσης με σκοπό τη δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των πασχόντων συμπατριωτών μας. Το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας έγινε για λόγους συμβολικούς στην αγαπημένη μας γενέτειρα, ενώ ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα, σε χρόνο και τόπο που θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα στα μέλη μας.
Η Ένωσή μας είναι ήδη ενεργή και πιστοποιημένη στο πληροφοριακό σύστημα του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών με αριθμό μητρώου 13271. Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να απευθύνεται στον κ. Λεωνίδα Βασιλόπουλο, Διευθυντή του Νοσοκομείου Καλαβρύτων (τηλ. 2692360103) και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης κ.κ. Ελένη Χάμψα (τηλ. 6977695411) και Χρύσα Λεχουρίτη (τηλ. 6937031625). 
Η «πρεμιέρα» της Καλαβρυτινής Τράπεζας Αίματος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς συγκεντρώθηκαν τριάντα πέντε φιάλες αίματος, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Καθοριστική ήταν η συμβολή της Αθλητικής Ένωσης Καλαβρύτων που κινητοποίησε τα μέλη της και του ΣΕΠΟΚΕ. Την ΕΚΑ εκπροσώπησαν η κ.κ. Μαρία Κωνσταντάρα και Ελένη Χάμψα. 
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν από καρδιάς για αυτή τη συγκινητική ανταπόκριση όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της προσπάθειας αυτής και ειδικότερα:
· Τους ιατρούς αιματολόγους κ. Ευαγγελία Αρβανιτοπούλου και κ. Σταύρο Χυδεριώτη, επιμελητές Α! της αιμοδοσίας του ΠΓΠΝ Ρίου, τη συμπατριώτισσά μας κ. Μαρία Παπαγεωργίου, Προϊσταμένη του Κέντρου Αίματος του ΠΓΠΝ Ρίου - που εδώ και δεκαετίες ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα των πασχόντων Καλαβρυτινών που χρειάζονται αίμα - και τις κυρίες Νάνσυ Χατζηιωάννου (επισκέπτρια υγείας) και Βασιλική Ζήκου (νοσηλεύτρια). Η έμπειρη αυτή επιστημονική ομάδα υποδέχθηκε με χαμόγελο τους εθελοντές αιμοδότες διεκπεραιώνοντας τάχιστα την όλη διαδικασία.
· Την Αθλητική Ένωση Καλαβρύτων, τον Πρόεδρό της κ. Τάκη Βαρβιτσιώτη (αιμοδότης και ο ίδιος!), τον πολύτιμο γενικό γραμματέα της κ. Λεωνίδα Βασιλόπουλο που προσκάλεσαν τα μέλη της ΑΕΚ να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία.
· Το ΣΕΠΟΚΕ και τον Πρόεδρό του Δρ Νικόλαο Ραζή. 
· Το Δήμο Καλαβρύτων που είχε προετοιμάσει το χώρο υποδοχής κατάλληλα για την περίσταση. 
· Τον κ. Πάνο Τσαπάρα και τη Φωνή των Καλαβρύτων, τους κ.κ. Βασίλη Αποστολόπουλο και Θεόδωρο Παπαδόπουλο με το Kalavryta net, τον κ. Νίκο Κυριαζή με το Kalavryta news και τον κ. Χρήστο Καμπέρο με το Kalavryta press, για την έγκαιρη ενημέρωση του κοινού και τη γενικότερη δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.
· Πάνω απ’ όλα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε έναν έναν προσωπικά όλους τους εθελοντές αιμοδότες που προσήλθαν, τόσο τους μόνιμους που χρόνια τώρα προβαίνουν σε αυτή την ανιδιοτελή και συγκινητική προσφορά ζωής προς το συνάνθρωπο, όσο και εκείνους που το αποφάσισαν για πρώτη φορά.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς σε όλες και σε όλους!!! 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σωτήριος Ιωάν. Τσενές 
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Πάνος Κουμάντος




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.