HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΤΡΑ: Εγκαινιάζεται από τον Πρόεδρο της Βουλής η έκθεση για τους Αχαιούς πολιτικούς

Σ την Πάτρα θα βρεθεί το Σάββατο (1/10) ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης για τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: «Αχαιοί Πρ...

Στην Πάτρα θα βρεθεί το Σάββατο (1/10) ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης για τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: «Αχαιοί Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής», που συνδιοργανώνουν η Βουλή των Ελλήνων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 130 ετών από την έκδοση του πρώτου φύλλου της εφημερίδας.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών (αίθουσα περιοδικών εκθέσεων) από 1-31 Οκτωβρίου 2016.

Αναφέρεται σε πρωθυπουργούς, προέδρους της Δημοκρατίας και του Ελληνικού Κοινοβουλίου που κατάγονταν από την Αχαΐα. Περιλαμβάνει ντοκουμέντα από τη ζωή και την πολιτεία των προσώπων αυτών. Ξεκινά από πρωτόκολλα ορκωμοσίας, συνεχίζει με άλλο συναφές ιστορικό υλικό και ενισχύει το ανθρωποκεντρικό στοιχείο με σειρά από προσωπικά αντικείμενα των συγκεκριμένων πολιτικών.
Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου από τον κ. Βούτση.
Τα εκθέματα (ντοκουμέντα και προσωπικά τους είδη) επιφυλάσσουν στους επισκέπτες μία «προσωπική» γνωριμία με τους αχαιούς πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής της χώρας μας.
Η έκθεση θα αποτελέσει μία γέφυρα του παρόντος με το παρελθόν.

Το ιστορικό πλαίσιο υπογραμμίζεται με παράλληλη έκθεση με πρωτοσέλιδα εφημερίδων που συνδέονται με τα πρόσωπα και τις χαρακτηριστικότερες στιγμές της διαδρομής τους, η οποία αποτελεί τμήμα του ρου της νεοελληνικής πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Συνεργάστηκαν χρησιδανείζοντας αρχειακό υλικό και κειμήλια οι: Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, Πνευματική Εστία Παναγιώτη Κανελλόπουλου - Εταιρεία Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου, Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων -" Δημοτική Βιβλιοθήκη, Δήμος Ερυμάνθου -" Μουσείο Γεωργίου Παπανδρέου, Δημοτικό Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, Μουσείο Τύπου ΕΣΗΕΠΗΝ, αρχείο Ανδρέα Ζαΐμη, αρχείο Σπήλιου Λιβανού, αρχείο οικογένειας Κωστή Στεφανόπουλου, 2ο Λύκειο Πατρών, αρχείο Σπυρίδωνα Δούκα, αρχείο Δημήτρη Κατσικόπουλου.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 08:00-20:00.
Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.