HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΕΙΒΑΡΤΖΙ: ΤΣΙΠΟΥΡΑ 2016 ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος των εν Πάτραις Λειβαρτζινών ‘’Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ’’, διοργανώνει εκδήλωση για τη παραδοσιακή μουσική του τόπου μας, τη Παρασκευή ...

Ο Σύλλογος των εν Πάτραις Λειβαρτζινών ‘’Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ’’, διοργανώνει εκδήλωση για τη παραδοσιακή μουσική του τόπου μας, τη Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016, στη κεντρική πλατεία του Λειβαρτζίου και ώρα 6.30΄το απόγευμα – αμέσως μετά από το ‘’κάψιμο του ΟΧΙ’’ από τη νεολαία του χωριού μας.
Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται με αφορμή την κυκλοφορία από το Κέντρο Ερεύνης και Προβολής της Εθνικής Μουσικής ‘’Μουσικό Λαογραφικό και Φιλολογικό Αρχείο Σίμωνος και Αγγελικής Καρά’’ ενός CD με τίτλο ‘’Μουσικές του Ελληνισμού’’, που περιέχει παραδοσιακά τραγούδια της Πελοποννήσου – από ηχογραφήσεις Σίμωνος Καρά τα έτη 1975-1976 – στο οποίο περιλαμβάνεται ένα οργανικό μουσικό κομμάτι από οργανοπαίκτες του χωριού μας.
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν :
- Εκπρόσωποι του ‘’Κέντρου Ερεύνης Σίμωνος Καρά’’ με επιπλέον μουσικές καταγραφές της εποχής εκείνης από το Λειβάρτζι και την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι θα μιλήσουν για το έργο του Σίμωνα Καρά και το ρόλο του Κέντρου στη διαφύλαξη της παράδοσης και της λαογραφίας του τόπου μας.
- Ο Γιώργος Δαλιάνης με τη φλογέρα του και τη ‘’Ρωμιοσύνη’’, που με τον τρόπο που αυτοί γνωρίζουν καλά, θα μας μεταφέρουν την ατμόσφαιρα μιας άλλης (ξεχασμένης ; ) εποχής.
- Ειδικοί ομιλητές που θα αναλύσουν τη διαδρομή της μουσικής μας παράδοσης και τη μετεξέλιξη της ‘’πίπιζας’’ και του ‘’ταβουλιού’’ σε κλαρίνο και βιολιά.
- Το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου μας με παραδοσιακούς χορούς από τη Πελοπόννησο και την Ήπειρο.
Επίσης θα γίνει αναφορά με οπτικοακουστικό υλικό για τον τρόπο διασκέδασης τα παλιότερα χρόνια, τους παλιούς οργανοπαίκτες και την ανταπόκριση του κόσμου στο άκουσμα της ταβουλόβεργας.
Η συνέχεια θα δοθεί στη νεολαία αλλά και σε όσους αισθάνονται νέοι για να χορέψουν και να διασκεδάσουν με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια.

Την επομένη 29 Οκτωβρίου ημέρα Σάββατο και από ώρα 12 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Λειβαρτζινών Αθήνας διοργανώνει την εκδήλωση ‘’βγάζουμε τσίπουρο’’ με γίδα βραστή και φασολάδα.
Σας περιμένουμε όλους. Αξίζει πιστεύουμε τον κόπο μια διήμερη επίσκεψη στο όμορφο Λειβάρτζι.
                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.