Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Yπεγράφη το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος

Υ πεγράφη αργά το απόγευμα της Τετάρτης το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπλεκόμενες πλευρές,  Μαρινόπο...

Υπεγράφη αργά το απόγευμα της Τετάρτης το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπλεκόμενες πλευρές,  Μαρινόπουλος και Σκλαβενίτης αλλά και οι πιστώτριες τράπεζες κατέληξαν στο τελικό κείμενο της συμφωνίας εξυγίανσης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα, Πέμπτη, το τελικό κείμενο της συμφωνίας θα δοθεί στους πιστωτές (όσοι από αυτοί έχουν συναινέσει), ενώ την Παρασκευή θα κατατεθεί η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106Β.

Μέσα στις επόμενες ώρες οι προμηθευτές της Μαρινόπουλος θα έχουν πρόσβαση στο τελικό κείμενο ενώ στόχος είναι να συγκεντρωθούν οι υπογραφές των συναινούντων πιστωτών της αλυσίδας προκειμένου την Παρασκευή να κατατεθεί στο δικαστήριο η αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 106Β.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο επικεφαλής του αλυσίδας σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης, Στέλιος Σκλαβενίτης έστειλε επιστολή προς τους προμηθευτές της Μαρινόπουλος στην οποία τους ζητούσε να αποδεχτούν τη συμφωνία η οποία προβλέπει κούρεμα 50% των οφειλών τους.

Επίσης στην επιστολή γινόταν αναφορά στις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει κτιστεί όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ της Σκλαβενίτης και των προμηθευτών, ενώ διευκρίνισε ότι όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία όλα τα καταστήματα της Μαρινόπουλος θα μετονομαστούν σε Σκλαβενίτης και δεν θα υπάρχει καμία σχέση με την παλιά ιδιοκτησία καθώς θα είναι μία καινούργια εταιρεία το management της οποίας θα ασκεί η Σκλαβενίτης.

To σχέδιο εξυγίνασης από αυτά που μέχρι τώρα έχουν γίνει γνωστά προβλέπει κούρεμα των οφειλών προς τους προμηθευτές της Μαρινόπουλος κατά 50%, ανεξαρτήτως ύψους οφειλής (δεν θα εξαιρεθούν οι οφειλές μέχρι 100.000 ευρώ).

Nα σημειωθεί ότι η νέα εταιρεία που δημιουργηθεί από την Σκλαβενίτης (μετά την απόκτηση του Μαρινόπουλου) θα φορτωθεί με δάνεια ύψους 810 εκατ. ευρώ στα οποία θα περιλαμβάνονται και τα νέα τραπεζικά δάνεια ύψους 370 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την χρηματοδότηση της.

Ειδικότερα στη νέα εταιρεία, η οποία θα ανήκει κατά 100% στην Σκλαβενίτης, θα μεταφερθούν όλα τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού των 4 εταιρειών του ομίλου Μαρινόπουλου και συγκεκριμένα των Μαρινόπουλος ΑΕ, Σούπερ Μάρκετ Ξυνός ΑΕ, Express M ΑΕ, Σούπερ Μάρκετ Πειραϊκόν ΑΕ.

Στη νέα εταιρεία θα μεταφερθούν όλα τα ακίνητα, άυλα περιουσιακά στοιχεία, αποθέματα και ταμειακά διαθέσιμα, οι απαιτήσεις από μεταβιβαζόμενες εταιρείες, τρίτους, επιταγές και γραμμάτια εισπρακτέα, οι προβλέψεις αποζημίωσης προσωπικού, το σύνολο των υποχρεώσεων προς τραπεζικά ιδρύματα, το 50% των χρεωστικών υπολοίπων προμηθευτών σε κάθε εταιρεία υπό εξυγίανση,  το σύνολο των οφειλών προς εκμισθωτές ακινήτων και εταιρείες leasing για μισθώσεις ακινήτων που παραμένουν ενεργές καθώς και τις οφειλές προς ασφαλιστικούς φορείς και το ελληνικό Δημόσιο - με συγκεκριμένες ρυθμίσεις και διακανονισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.