HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

To who is who των νέων καναλαρχών

Έ πειτα από 64 και πλέον ώρες «εγκλεισμού» στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, οι νέοι καναλάρχες ή οι εκπρόσωποι των καναλιώ...

Έπειτα από 64 και πλέον ώρες «εγκλεισμού» στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, οι νέοι καναλάρχες ή οι εκπρόσωποι των καναλιών, εξήλθαν κρατώντας ανά χείρας τις βαλίτσες και τις πολυπόθητες γι αυτούς τηλεοπτικές άδειες που κόστισαν συνολικά 246 εκατομμύρια ευρώ. (Διαβάστε τις λεπτομέρειες εδώ)
Ας δούμε λίγο το προφίλ τους
Γιάννης Αλαφούζος: Είναι γιος του επιχειρηματία και εκδότη Αριστείδη Αλαφούζου. Σήμερα είναι πρόεδρος του ομίλου επιχειρήσεων ΣΚΑΪ, που περιλαμβάνει τον ελληνικό ομώνυμο τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ και 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς με έδρα το Νέο Φάληρο της Αττικής, τον ΣΚΑΪ 100.3, τον Μελωδία 99.2 και τον ΣΠΟΡ FM 94.6. Η οικογένεια Αλαφούζου έχει δαπανήσει μυθικά ποσά στα ΜΜΕ.
To 2008 στήριξε την Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση που στόχευε στο άνοιγμα της ΠΑΕ σε λοιπούς μετόχους. Τον Μάιο του 2012, ίδρυσε μαζί με άλλους παράγοντες και φίλους του συλλόγου την Παναθηναϊκή Συμμαχία 2012, η οποία και πήρε το πλειοψηφικό πακέτο του αθλητικού σωματείου στο ποδόσφαιρο, στην πιο κρίσιμη ίσως στιγμή στην ιστορία της ομάδας. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ανέλαβε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, προκειμένου να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση και εξυγίανση του συλλόγου.
Κυρίως μέσω του ομίλου ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει συνδράμει σε προσπάθειες αναδάσωσης και καθαρισμού (σε όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως σε Αθήνα και Αττική). Άλλες δράσεις περιλαμβάνουν τη συγκέντρωση φαρμάκων, ρούχων και τροφίμων για άπορους, μέσω της κοινωνικής δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε».
Πρόσφατα, με απόφαση του Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), δεσμεύτηκε η περιουσία του ώστε να γίνει ο σχετικός έλεγχος.

Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο 49χρονος εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είναι γιος του Μιλτιάδη Μαρινάκη που ήταν επίσης εφοπλιστής και πολιτικός. Είχε εκλεγεί βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εκλογές του 1989, ενώ είχε περάσει το κατώφλι της Βουλής τρία χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 26 Δεκεμβρίου του 1986 αφού ως πρώτος επιλαχών πήρε την θέση του Ανδρέα Ανδριανόπουλου που παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα επειδή είχε εκλεγεί Δήμαρχος Πειραιά.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πολυσχιδή δραστηριότητα αφού εκτός από πρόεδρος και ιδρυτής της Capital Maritime & Trading Corp που κατέχει κυρίαρχη θέση στο χώρο της ναυτιλίας είναι επίσης δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πειραιά καθώς και Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει απασχολήσει την δημοσιότητα με αρνητικά δημοσιεύματα αφού κατηγορείται και διώκεται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στο χώρο του ποδόσφαιρο. Πρόκειται για το σκάνδαλο που είναι γνωστό ως «Coriopolis» και αφορά στημένους αγώνες της περιόδου 2008-2011.
Η πρώτη του επαφή με τα ΜΜΕ ήταν η συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο του SKAI από τον οποίο απεχώρησε, στη συνέχεια υπήρχαν πολλές συζητήσεις για να συμμετάσχει σε σχήματα πολιτικών εφημερίδων, ενώ είναι κοινό μυστικό στους δημοσιογραφικούς και όχι μόνο κύκλους πως αυτός είναι ο οικονομικός αιμοδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» που διαθέτει και ραδιόφωνο.
Πρόσφατα, όπως αποκάλυψε το zougla.gr, πρωταγωνίστησε σε ηχητική καταγραφή της ΕΥΠ να συνομιλεί με τον εκδότη του Πρώτου Θέματος, Τάσο Καραμήτσο και να κουβεντιάζουν για «βιβλία» εμπλέκοντας το όνομα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Θεόδωρος Κυριακού: Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤ1 ζούσε για πολλά χρόνια κάτω από την σκιά του πατέρα του Μίνωα Κυριακού εφοπλιστή και ιδρυτή του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες. Τα τελευταία χρόνια έχει πάρει ο ίδιος τα ηνία του ομίλου και μάλιστα με εξαιρετική επιτυχία από ότι λένε οι γνωρίζοντες. Δεν έχει απασχολήσει ποτέ αρνητικά την δημοσιότητα σε αντίθεση με τον πατέρα του.
Ο Μίνωας Κυριακού είχε κάνει καταπάτηση τεσσάρων στρεμμάτων στο Πεδίον του Άρεως, προεκτείνοντας παράνομα τις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, με την κάλυψη του Δήμου Αθηναίων και της Νομαρχίας Αθηνών.
Τον Φεβρουάριο του 2007 του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 48 μηνών χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ για αυθαίρετες κατασκευές στο εξοχικό του κτήμα στον Άγιο Αιμιλιανό στο Πόρτο Χέλι και συγκεκριμένα την κατασκευή λιμανιού, με καταπάτηση όχι μόνο του αιγιαλού αλλά και επέκταση της ακτής μέσα στην θάλασσα. Κατόπιν τούτου, υπέβαλε έφεση και κλήθηκε να καταβάλει χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ έως ότου γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό.
Σήμερα ο Ομιλος ΑΝΤ1 δραστηριοποιείται σε 14 χώρες, σε 12 διαφορετικούς κλάδους. Οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τους 2.500.

Χρήστος Καλογρίτσας: ο 68χρονος εργολάβος από την Καρδίτσα επονομαζόμενος και «κόκκινος» καναλάρχης αποτελεί κόκκινο πανί για πολλούς.
Ο κ. Καλογρίτσας ήταν ένας από τους βασικούς μετόχους της εφημερίδας «Πρώτη» που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1986.
Η εφημερίδα εκδόθηκε κυκλοφόρησε για τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο του 1990. Ένα βραχύβιο εκδοτικό εγχείρημα που σύμφωνα με ανθρώπους του Περισσού εκείνης της εποχής, αποτέλεσε τη γέφυρα του ΚΚΕ για να φτιαχτεί ο Συνασπισμός.
Όταν το ΚΚΕ αποφάσισε να αποχωρήσει από το ΣΥΝ και δεν τη χρειαζόταν άλλο, την έκλεισε. Ένας από τους βασικούς μετόχους της έκδοσης ήταν ο Χρήστος Καλογρίτσας. Στέλεχος του ΚΚΕ που είχε την απόλυτη εμπιστοσύνη του Χαρίλαου Φλωράκη, αφού οι δυο τους συνδέθηκαν ιδεολογικά αλλά και προσωπικά, καθώς ήταν και συντοπίτες.
Ο 68χρονος εργολάβος από την Καρδίτσα όμως έχει δεσμούς και με τον έτερο της συγκυβέρνησης Πάνο Καμμένο, αφού τον έχει παντρέψει. Κουμπαριά όμως έχει συνάψει (μέσω του γιου του) και με τον Χρήστο Σπίρτζη, όταν ακόμα ήταν πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Το 2016 αποφασίζει να επιστρέψει στα ΜΜΕ με εφημερίδα και κανάλι με αριστερό πρόσημο.
Μία «μελανή» σελίδα στην επαγγελματική του πορεία αποτελεί η περιπέτεια που είχε με το Κέντρο Εφορίας Μεγάλου Πλούτου. Ο κ. Καλογρίτσας πούλησε -σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr- στον εαυτό του την δική του εταιρεία «TOΞΟΤΗΣ» έναντι 20 εκατ. ευρώ. Ελέγχθηκε από το ΚΕΦΟΜΕΠ για διακίνηση μαύρου χρήματος και πλήρωσε το πρόστιμο προτού η υπόθεση φτάσει στα διοικητικά δικαστήρια, αποδεχόμενος -επί της ουσίας- την κατηγορία.
Έχει προκαλέσει την μήνιν ακόμα και του κουμπάρου Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου που δήλωσε δημόσια πως «δεν πρέπει να δίνονται σε εργολάβους δημοσίων έργων τηλεοπτικές άδειες»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.