HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η μεγάλη γιορτή της διαφορετικότητας (pics)

Ο ι Παραολυμπιακοί Αγώνες έλαβαν τέλος, με τους Βραζιλιάνους να αποχαιρετάν την διοργάνωση με ένα μεγάλο πάρτι και να δίνουν ραντεβού τ...

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έλαβαν τέλος, με τους Βραζιλιάνους να αποχαιρετάν την διοργάνωση με ένα μεγάλο πάρτι και να δίνουν ραντεβού το 2020 στο Τόκιο.
Είναι γνωστό πως η Βραζιλιάνοι ξέρουν να διοργανώνουν πάρτι, αλλά αυτές τις 11 μέρες απέδειξαν ότι μπορούν να διοργανώσουν και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η Τελετή Λήξης είχε πολύ μουσική, συνδυάζοντας ροκ, ποπ, funk, bossa nova, και φυσικά σάμπα.
Ένας κιθαρίστας χωρίς χέρια, τυμπανιστές που δεν μπορούν να ακούσουν και χορευτές με σύνδρομο Down ήταν μεταξύ των εκτελεστών που ξεχώρισαν. Μία συναυλία με στιλ, με τους αθλητές καθισμένους στον αγωνιστικό χώρο, μαζί με τους φιλάθλους που παρακολούθησαν.
Οι Βραζιλιάνοι έδειξαν τον απαραίτητο σεβασμό και την αγάπη που πρέπει και ξεπέρασαν τις προσδοκίες στα εισιτήρια, καθώς έφτασαν πάνω από δύο εκατομμύρια. Παράλληλα, υπήρξε ενός λεπτού σιγής για τον 48χρονο Ιρανό ποδηλάτη Μπαχμάν Γκολμπαρνεζάντ, ο οποίος σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση, στη διάρκεια του αγώνα δρόμου της κατηγορίας C4-5.
Ο πρόεδρος της Διεθνής Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Σερ Φιλίπ Κράβεν, ανακοίνωσε ότι στον λαό του Ρίο και της Βραζιλίας απονέμεται το βραβείο της το «Παραολυμπιακής Τάξης», την υψηλότερη τιμή σε πρόσωπο ή ομάδα ανθρώπων, που μπορεί να δώσει το Παραολυμπιακό κίνημα.
Στο τέλος της τελετής, το Τόκιο πήρε τη σκυτάλη για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Το μοντέλο Γκίμικο, χρησιμοποίησε το προσθετικό πόδι της για να «κλωτσήσει» μία ψηφιακή εικόνα, η ακρωτηριασμένη Κοίτσι ακολούθησε, με μοναδική απεικόνιση μπαλέτου, ενώ η Ακίρα Χιβάμα, με προβλήματα όρασης, έδειξε όπως φαντάστηκε την πόλη από το μυαλό της.
Το Ρίο αποχαιρετά το ολυμπιακό πνεύμα και παρά τα πάρα πολλά προβλήματα, έδειξε τον σεβασμό που αρμόζει στους ανθρώπους. Τόκιο.. η σειρά σου!

Τα μετάλλια της Ελλάδας
ΧΡΥΣΑ
1.Θανάσης Κωνσταντινίδης – Σφαιροβολία κατηγορίας F32 Ρίψη στα 10 μέτρα και 39 εκατοστά, επίδοση που τον έκανε κάτοχο ενός φοβερού παγκοσμίου ρεκόρ.
2. Μανώλης Στεφανουδάκης – Ακοντισμός Με ρίψη στα 29,45 μέτρα, που αποτελεί και ρεκόρ αγώνων.
3. Παύλος Μάμαλος – Άρση βαρών Στην κατηγορία των 107 κιλών της Άρσης Βαρών των Παραολυμπιακών Αγώνων, κατάφερε να σηκώσει 238 κιλά, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων.
4. Σεζόν Φερνάντες -Σφαιροβολία κατηγορίας F53 Με την καλύτερη βολή να είναι τα 8 μέτρα 44 εκατοστά,τα οποία των έφεραν στην κορυφή του αγωνίσματος με νέο ρεκόρ Ευρώπης
5. Μιχάλης Μιχαλεντζάκης – Κολύμβηση – 100 μέτρα πεταλούδα της κατηγορίας S9. Χρόνος; 59.27 σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ!

ΑΣΗΜΕΝΙΑ
1. Παναγιώτης Τριανταφύλλου – Σπάθη κατηγορίας Β
2. Θανάσης Κωνσταντινίδης – Κορίνα F32 Με βολή στα 33.69 μέτρα, ς έχασε το χρυσό για λίγα μόλις εκατοστά καθώς ο νικητής, Ματσέι Σοτσάλ, έριξε βολή στα 33.91 μέτρα. Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο του Κωνσταντινίδη στη Βραζιλία.
3. Γρηγόρης Πολυχρονίδης – Μπότσια – ατομικό BC3
4. Δημήτρης Σενικίδης – Σφαιροβολία κατηγορίας F20 Ο παραολυμπιονίκης προσγείωσε την σφαίρα στα 16 μέτρα 17 εκατοστά στην τρίτη προσπάθεια.

ΧΑΛΚΙΝΑ
1. Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και Άννα Ντέντα – Μπότσια BC3 Νίκησαν 8-1 ενάντια στη Σιγκαπούρη
2. Δήμητρα Κοροκίδα – Σφαίροβολία κατηγορίας F53
3. Δημήτρης Ζησίδης – Σφαιροβολία κατηγορίας F32 Ο Δημήτρης Ζησίδης  έριξε τη σφαίρα του στα 9.24 μέτρα πραγματοποιώντας ατομικό ρεκόρ.
4. Δημήτρης Μπακοχρήστος – Άρση βαρών -54 κιλών σε πάγκο Σήκωσε 162 κιλά.


για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Μανταλένα Κουβάτση






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.