Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δείτε LIVE από τη Βουλή τη συζήτηση για την ένταξη έξι δημόσιων οργανισμών στο νέο υπερταμείο

Σ κληρές κόντρες και έντονοι διαξιφισμοί στο κοινοβούλιο  στη συζήτηση για την έγκριση των προαπαιτουμένων και την ένταξη έξι δημόσιων ...

Σκληρές κόντρες και έντονοι διαξιφισμοί στο κοινοβούλιο  στη συζήτηση για την έγκριση των προαπαιτουμένων και την ένταξη έξι δημόσιων οργανισμών στο νέο υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Το δεύτερο πακέτο των ΔΕΚΟ που θα πρέπει να περάσει στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνει τις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Αττικό Μετρό, ΕΛΒΟ και Κτιριακές Υποδομές, αλλά όχι την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που πρέπει να νομοθετηθούν για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και να αποδεσμευθεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.
Στο πολυνομοσχέδιο, περιλαμβάνονται επίσης αλλαγές στο ασφαλιστικό και οι ρυθμίσεις για το μοντέλο - στόχο της Ε.Ε. για τη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Επί της ουσίας, με το πολυνομοσχέδιο ολοκληρώνονται 3 από τις 15 προαπαιτούμενες δράσεις, ενώ παραμένουν σε εκκρεμότητα άλλες 9 δράσεις, οι οποίες δεν χρειάζεται να περάσουν από τη Βουλή για να υλοποιηθούν. Σημειώνεται ότι 3 δράσεις που δεν ήθελαν νομοθέτηση έχουν ήδη υλοποιηθεί. Ενα από τα προαπαιτούμενα ήταν η διάθεση οκτώ ΔΕΚΟ στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.
Πρόκειται για τις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές, ΑΔΜΗΕ και ΕΑΒ. Ωστόσο, οι δύο τελευταίες δεν συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο που θα περάσει στο νέο υπερταμείο. Για την ΕΑΒ η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η εταιρεία έχει έργο που σχετίζεται με την εθνική ασφάλεια και δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Για τον ΑΔΜΗΕ δεν παγώνει η διαδικασία αξιοποίησής του. Επειδή πρόκειται, όμως, για πολύπλοκη διαδικασία, στο πολυνομοσχέδιο υπάρχει διάταξη που διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι για τις συναλλαγές που προβλέπει το σχέδιο απόσχισης του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ (σύσταση νέων εταιρειών και μεταφορά σε αυτές μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ, μείωση μετοχικού κεφαλαίου κ.λπ.) δεν εφαρμόζεται φορολογική διάταξη προηγούμενου νόμου (4172/2013) που προβλέπει την προκαταβολή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

Παρακολουθήστε ζωντανά την εξέλιξη της συζήτησης και την ψηφοφορία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.