Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

H καρδιά δεν έχει όρια, όλοι μας έχουμε καρδιά (φωτο)

γράφει η Μανταλένα Κουβάτση M ε πολύ χορό και τραγούδι, αλλά και με αρκετές κενές θέσεις πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης των 15ων Π...

γράφει η Μανταλένα Κουβάτση
Mε πολύ χορό και τραγούδι, αλλά και με αρκετές κενές θέσεις πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016».
Με τους Βραζιλιάνους να «απέχουν», πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016». Η τελετή είχε πολύ μουσική, κέφι και πολύ χορό, ενώ σαν κεντρικό μήνυμα είχε «η καρδιά δεν έχει όρια. Όλοι μας έχουμε καρδιά», αναδεικνύοντας έτσι το θέμα της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων.
Οι διοργανωτές καλωσόρισαν τους θεατές, αλλά και τους τηλεθεατές με ένα βίντεο όπου είχε πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σερ Φίλιπ Κρέιβεν, ο οποίος σε μια διαδρομή από το Στόουκ Μάντεβιλ έως το Ρίο ακολουθεί μια διαδρομή μέσα από χρώματα, χαμόγελα, μουσική, χορό, γεύσεις και πολύ χαρά. Έπειτα, έδωσε το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση, ενώ στη συνέχεια ο Άαρον Γουίλζ, ένας αθλητής των extreme sports που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, κατέβηκε μια ειδικά διαμορφωμένη ράμπα με μεγάλη ταχύτητα και περνώντας μέσα από ένα ειδικό πάνελ έστειλε το μήνυμα ότι η αναπηρία είναι απλώς η αρχή της δημιουργίας πραγμάτων και καταστάσεων που δεν μπορεί να ζήσει ένας αρτιμελής.

Πάμε Κόπα Καμπάνα;
Με τις παραλίες του Ρίο να είναι γνωστές παγκοσμίως, δεν μπόρεσε να μην υπάρχει λίγο υγρό στοιχείο και στην τελετή. Μέσα από μια ψηφιακή πισίνα, ο Βραζιλιάνος Παραολυμπιονίκη των 15 μεταλλίων στην κολύμβηση, Ντάνιελ Ντίας, κολυμπάει ελεύθερο, ενώ λίγο αργότερα έκαναν την είσοδό τους διάφοροι «λουόμενοι» με πολύχρωμες ομπρέλες που συμμετέχουν σε διάφορα σπορ. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν και άνθρωποι που βρίσκονται σε καρότσι, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο οι διοργανωτές να περάσουν το μήνυμα ότι οι θάλασσες και οι παραλίες είναι για όλους.

Η παρέλαση
Η Βραζιλία μπήκε στο γήπεδο με την Ροσεάν Μίκολις, κόρη του Άλντο Μίκολις, του πρωτεργάτη για τη διάδοση του Παροαλυμπιακού Κινήματος στην Βραζιλία. Ο «γνωστός» μας, Αλ Χουσείν, ο Σύρος πρόσφυγας που ζει, εργάζεται και προπονείται στην Ελλάδα, μπήκε πρώτος στο στάδιο κρατώντας τη σημαία των Ανεξάρτητων Παραολυμπιακών Αθλητών, η οποία δημιουργήθηκε μετά από πρόταση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής προς την IPC.

Η ώρα της Ελλάδας
Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης μπήκε με την ελληνική σημαία στο Μαρακανά. Λίγο πιο πίσω από τον Παραολυμπιονίκη του μπότσια βρισκόταν ο πρόεδρος της ΕΠΕ και αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Γιώργος Φοντουλάκης και μετά οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές και οι συνοδοί τους. Την τεράστια ελληνική σημαία που κυριαρχούσε στην παρέλαση της ελληνικής ομάδας κρατούσαν η υπαρχηγός της ελληνικής αποστολής, Σάσα Γκούφα, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΕ, Άρης Πανανός μαζί με τον γιο του και Παροαλυμπιονίκη στο Μπότσια, Νίκο Πανανό αλλά και οι αθλητές Κέλλυ Λουφάκη, Πασχάλης Κουλούμογλου, Θανάσης Μπαράκας, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Δωροθέα Ποιμενίδου, Στέλλα Σμαραγδή και Στέφανος Διαμαντής.

Η ώρα της φλόγας
Ο Αντόνιο Ντελφίνο ντε Σόουζα, ο οποίος σε ηλικία 17 ετών υποχρεώθηκε σε ακρωτηριασμό του χεριού του, μπήκε στο στάδιο με την φλόγα. Υπό δυνατή βροχή, την παρέδωσε στην Μαρσία Μαλσάρ και εκείνη με τη σειρά της στην Άντρια Ρόκα Σάντος, αθλήτρια με προβλήματα όρασης. Η Ρόκα Σάντος παρέδωσε την φλόγα στον κάτοχο των περισσοτέρων μεταλλίων σε παραολυμπιακούς αγώνες για λογαριασμό της Βραζιλίας και συγκεκριμένα 13, έξι εκ των οποίων χρυσά, Τσοντοάλντο Σίλβα. Το σκηνικό που είχε στηθεί στο Μαρακανά για το άναμμα του βωμού, παρέπεμπε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ανάπηρος. Όμως ως δια μαγείας, τα απροσπέλαστα σκαλοπάτια που ήταν στον δρόμο της, έγινε ένας βατός διάδρομος που του επέτρεψε να βρεθεί στην κορυφή του βωμού προκειμένου να τον ανάψει.


Μανταλένα Κουβάτση
δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.