HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Διεθνής Χορωδία της Ντόιτσε Βέλε (Deutsche Welle) στα Καλάβρυτα

Ο Δήμος Καλαβρύτων, με την ευκαιρία προγραμματισμένης περιοδείας της Διεθνούς Χορωδίας της Ντόιτσε Βέλε ( Deutsche Welle - DW ) στην Ε...

Ο Δήμος Καλαβρύτων, με την ευκαιρία προγραμματισμένης περιοδείας της Διεθνούς Χορωδίας της Ντόιτσε Βέλε (Deutsche Welle - DW) στην Ελλάδα, (Αθήνα, Μήλος), εξασφάλισε την παρουσία και επίσκεψη της χορωδίας αυτής και στα Καλάβρυτα και διοργανώνει, την επόμενη Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 06:00 το απόγευμα, στην κεντρική αίθουσα της πρώην Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων, εκδήλωση, με τίτλο «Το Χρέος της Μνήμης», που περιλαμβάνει: α) Συζήτηση, με τα μέλη της χορωδίας (δημοσιογράφους και στελέχη της DW), κατοίκους των Καλαβρύτων, επιζώντες της μεγάλης καταστροφής, της 13-12-1943, με νέους, μαθητές και καθηγητές των Καλαβρύτων και δημοσιογράφους, για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, τη διατήρηση άσβεστης της μνήμης του, τα μηνύματα που, αυτό, εκπέμπει, σήμερα και για το ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, στην ανάδειξη και την προβολή του, προκειμένου, οι δημοσιογράφοι και τα στελέχη της Ντόιτσε Βέλε, αυτά, να ενημερωθούν, από πρώτο χέρι, ώστε, να έχουν τις πραγματικές, αληθινές, επαρκείς και αξιόπιστες ιστορικές γνώσεις για το Ολοκαύτωμα, για να μπορούν να ενημερώνουν το Γερμανικό και διεθνές κοινό, και β) στη συνέχεια, στις 8:30, το βράδυ, συναυλία της Διεθνούς Χορωδίας της Ντόιτσε Βέλε, με παραδοσιακά τραγούδια από όλον τον κόσμο.
Η Διεθνής Χορωδία, της Ντόιτσε Βέλε, ιδρύθηκε, πριν από είκοσι και πλέον χρόνια και αποτελείται από δημοσιογράφους και στελέχη υπουργείων στη Βόννη, που προέρχονται από 20 χώρες του κόσμου και εμφανίζονται με παραδοσιακές φορεσιές.
Τα, 50, περίπου, μέλη και στελέχη της Διεθνούς, αυτής, Χορωδίας, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα Καλάβρυτα, θα επισκεφθούν, θα ξεναγηθούν και θα αποτίσουν φόρο τιμής, στον Τόπο της Εκτέλεσης και στο Δημοτικό Μουσείο, του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Η Χορωδία της Deutsche Welle, με τις συναυλίες της στη Γερμανία και στο εξωτερικό, στηρίζει τη φιλία και τη συνεργασία λαών και πολιτισμών, καθώς και την ανεκτικότητα, κατά το πρότυπο της ίδιας, της Deutsche Welle.
Η περιοδεία της διεθνούς χορωδίας της Ντόιτσε Βέλε στην Ελλάδα και οι συναυλίες, που αυτή, θα δώσει, στηρίζονται από το Υπουργείο Εξωτερικών, της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.   
Ο γερμανικός, Ραδιοφωνικός και Τηλεοπτικός Σταθμός, Deutsche Welle, με έδρα τη Βόννη και το Βερολίνο, εξέπεμψε για πρώτη φορά, πριν από 63 χρόνια και μεταδίδει καθημερινά προγράμματα σε 30 γλώσσες, μεταξύ αυτών και στα ελληνικά.
Η πρώτη ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle (Ντόιτσε Βέλε) από την Κολωνία, μεταδόθηκε στα βραχέα, στις 13 Απριλίου 1964. Απευθυνόταν στους Έλληνες, ανά τον κόσμο, με σκοπό να τους ενημερώνει για την πολιτική και πολιτιστική ζωή στη Γερμανία. Η ακροαματικότητα αυξήθηκε κατακόρυφα κατά την περίοδο της χούντας στην Ελλάδα (1967-1974), όταν, με τη συνεπή αντιδικτατορική της στάση, συγκέντρωνε, κάθε βράδυ, αναρίθμητους ακροατές, μπροστά στα ραδιόφωνα. Με τις ειδήσεις, τις δηλώσεις εξόριστων πολιτικών και τα πύρινα σχόλια των συντακτών της, η Deutsche Welle, παρενέβαλλε, κάθε βράδυ, τα δικά της «παράσιτα» στη λογοκρισία των συνταγματαρχών. Έγινε, έτσι, παρηγοριά και στη συνέχεια μύθος, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο ίχνος, στις συνειδήσεις των Ελλήνων, την ιστορία του ραδιοφώνου και τις ελληνογερμανικές σχέσεις.
Σήμερα, η ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle, μεταδίδεται κάθε μεσημέρι, από τα νέα κτίρια του σταθμού, στη Βόννη και μέσω δορυφόρου, αναμεταδίδεται από 45 τοπικούς ραδιοσταθμούς στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αυστραλία. Στην Αθήνα, η μετάδοση γίνεται μέσω του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. Από τον Ιούνιο του 2015, η Deutsche Welle, μεταδίδει 24ωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα και στα αγγλικά.
Με ένα πυκνό δίκτυο ανταποκριτών και σχολιαστών, προσφέρει, όχι απλώς έγκαιρη, αλλά και έγκυρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον κόσμο, την Ευρώπη και τη Γερμανία. Κύριο μέλημα της σύνταξης, σήμερα, δεν είναι η παρέμβαση, αλλά η δεύτερη, ουσιαστικότερη ματιά, πίσω, από τα γεγονότα. Και δεύτερον, η ένταξη και κατανόηση των εξελίξεων, που αφορούν την Ελλάδα, μέσα στα ευρωπαϊκά τους συμφραζόμενα.
Η νέα προτεραιότητα της Deutsche Welle, σήμερα, είναι η βαθμιαία διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής, κοινής, γνώμης, όχι με την άρση, αλλά με τη σύγκληση των διαφορετικών, εθνικών, προοπτικών, που αποτελεί στόχο και αγώνα όλων των λαών, που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.   
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, με αφορμή, τη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε, τη Διεθνή Χορωδία της Deutsche Welle στα Καλάβρυτα, που αποτελείται από δημοσιογράφους και στελέχη του μεγάλου, αυτού, διεθνούς ραδιοτηλεοπτικού μέσου, με εκπομπές σε 30 γλώσσες και πολύ περισσότερες χώρες, ανά τον κόσμο και στην Ελλάδα, με αναμετάδοση, στην Αθήνα, μέσω του ΣΚΑΙ και στην υπόλοιπη Ελλάδα, μέσω άλλων 45 τοπικών ραδιοσταθμών.
Οι διαμορφωτές αυτοί, της διεθνούς κοινής γνώμης, εκτός, από την εξαιρετική, μουσική συναυλία, που είμαι βέβαιος, ότι θα παρουσιάσουν στα Καλάβρυτα, με την αναλυτική και τεκμηριωμένη, ενημέρωση που θα τους κάνουμε, τον προβληματισμό, από τη συζήτηση που θα διεξαχθεί και την άμεση γνώση και αντίληψη, που θα αποκτήσουν, για τα τραγικά γεγονότα της ναζιστικής θηριωδίας των Καλαβρύτων, με τις επισκέψεις τους στον Τόπο της Εκτέλεσης και στο Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, θα καταστούν, πιστεύω, οι καλύτεροι πρεσβευτές και οδηγητές γνώμης, για την ανάδειξη και την προβολή του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων και των μηνυμάτων που αυτό, διαχρονικά, εκπέμπει, τη διατήρηση της μνήμης του, ιδίως στους πολίτες της Γερμανίας, καθώς και για την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος της καταβολής των οφειλομένων γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων. Ταυτόχρονα, θα προβάλλουν και το νέο, σύγχρονο πρόσωπο, τις ομορφιές και τα αξιοθέατα των Καλαβρύτων και θα συμβάλλουν στην περαιτέρω τουριστική τους ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.