Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αλέξης Τσίπρας: Τελείωσαν οι προνομιακές σχέσεις της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας

Ο μιλία με σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «καλό παιδί των δανειστών», είχαμε από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσ...

Ομιλία με σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «καλό παιδί των δανειστών», είχαμε από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Προεκλογική έμοιαζε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, μπροστά στα στελέχη του κόμματός του, στο κλείσιμο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός, προσπάθησε να αποδομήσει βήμα-βήμα τόσο τα όσα υποσχέθηκε, όσο και εκείνα που του πρόσαψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δεν απέφυγε μάλιστα ούτε εκείνος να επιτεθεί με σκληρές φράσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον χαρακτήρισε “καλό παιδί των δανειστών” λέγοντας πως “θα ήταν πιο μπροστά και από τις πιο παράλογες σκέψεις των δανειστών”. Αποδομώντας τις εξαγγελίες του για μειώσεις δαπανών “είδε” πίσω από τις λέξεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων αλλά και κατάργηση των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως υπόσχεται να επιστρέψει τα 250 της δημοπρασίας των συχνοτήτων στους καναλάρχες, σημείωσε πως έχει “εμμονή με την ΕΡΤ”. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επιτυχία της Συνόδου του Νότου στην Αθήνα, που όπως είπε δημιουργεί ρήγματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επικαλούμενους τις πρόσφατες δηλώσεις Γιούνκερ. Τέλος, ενόψει του Συνεδρίου του κόμματός του τον επόμενο μήνα, κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να βγουν ανοιχτά στον κόσμο και να συζητήσουν τις θέσεις τους και να μην κάνουν πίσω από τις αποδοκιμασίες κάποιων “προβοκατόρων”.

Σύγκρουση με το κατεστημένο
Ο κ. Τσίπρας είπε οτι συγκρουόμαστε με το κατεστημένο, με αυτό που τόσα χρόνια ξεζούμιζε και στα χρόνια της κρίσης λεηλάτησε την κοινωνία. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της παλιάς Ελλάδας έχουν συμμαχήσει απέναντι σε εμάς. Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση μας. Έχουν κάθε λόγο να το κάνουν γιατί οι ολιγάρχες καταλαβαίνουν πως η κυβέρνηση μας έχει βαθιές ρίζες μέσα στην κοινωνία. Σήμερα η χώρα δεν είναι το μαύρο πρόβατό στην Ευρώπη αλλά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Ανακάμπτουμε χωρίς να αποδεχόμαστε τη λελασία της κοινωνίας. Βγαίνουμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

Τελείωσαν οι προνομιακές σχέσεις της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας
Δεν ήρθαμε εδώ για να καταλάβουμε κυβερνητικές θέσεις, ήρθαμε για να τελειώσουμε με το παλιό, χωρίς ψέματα, που διαρκώς επαναλαμβάνει η ΝΔ, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Προφανώς ο ελληνικός λαός δεν πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού δυστυχώς στο πλαίσιο αυτής της Ευρώπης, βρισκόμαστε υποχρεωμένοι σε μια περίοδο προσαρμογής, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: Όταν λέγαμε πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές, ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί για όλους το εννοούσαμε. Τελείωσαν οι προνομιακές σχέσεις της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας Κάποιοι δεν μπορούν να το αποδεχτούν ότι η δικαιοσύνη κάνει τη δουλεία της, νιώθουν τόσο άβολα που τώρα τελευταία δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Ψεύδη για την οικονομία, για τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ψεύδη για τη διαπραγμάτευση για το χρέος, για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύντομα το τέλος της επιτροπείας
Ο κ. Στουρνάρας χθες μετά τη συνάντηση μας είπε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει η ΝΔ, ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και αποσυνέδεσε την έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ με την κατάσταση της ΤτΕ και την οικονομία, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Οι σχέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και της εκάστοτε κυβέρνησης πρέπει να κινούνται σε πλαίσιο που να μην θέτουν σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι οι δεσμεύσεις που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ισχύουν. Μάλιστα τόνισε ότι πολύ σύντομα θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις για το χρέος που θα σημάνουν το τέλος της επιτροπείας.

Ο διαγωνισμός για τις συχνότητα ταφόπλακα των επιχειρημάτων της διαπλοκής
Φωνάζουν στα πρωτοσέλιδα τους για καταστροφή οι επιχειρηματίες που οι επιχειρήσεις τους στηρίζονταν σε θαλασσοδάνεια που τώρα δεν μπορούν να πάρουν, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες, είχε ως γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Τα 246 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν την ταφόπλακα των επιχειρημάτων της διαπλοκής. Μέχρι και το τελευταίο ευρώ, που θα βγει από τους συμπολίτες μας που θέλουν να κατέχουν συχνότητα, θα πάει στον ελληνικό λαό που έχει ανάγκη. Εάν κάποιος από τους υπερθεματιστές --δεν μας ενδιαφέρει κανένας, δεν είναι φίλος μας-- δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει η να δικαιολογήσει τα χρήματα του, θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο.

Αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός τη χαρακτήρισε «όργιο συκοφαντίας» και πρόσθεσε ότι, στον αρχηγό της ΝΔ δεν του αρέσουν τα καθαρά πρόσωπα, του αρέσουν τα πρόσωπα της διαπλοκής. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν εξήγγειλε μόνο πράγματα που δεν γίνονται, εξήγγειλε πράγματα επικίνδυνα και για την κοινωνία και για την οικονομία. Προχωρήσαμε σε μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων, στις λίστες φοροδιαφυγής και πολλά άλλα, μέχρι και την απλή αναλογική, φέραμε -δεν τα καταφέραμε όμως- στο δημοσιονομικό σκέλος, όχι όμως γιατί κοροϊδέψαμε κάποιον, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, και διατύπωσε στη συνέχεια το ερώτημα «ο κ. Μητσοτάκης που μας λέει ψεύτες από το πρωί μέχρι το βράδυ, εκείνος τι έκανε;»

Το αγαπημένο παιδί των δανειστών
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ ως το αγαπημένο παιδί των δανειστών, και σημείωσε ότι έτσι θα πετύχει. Είναι ωραία λύση η μείωση των φόρων, όμως γιατί δεν το έκαναν όταν ήταν στην Κυβέρνηση. Όμως τότε και το κράτος σκότωναν και τους φόρους δεν μείωναν, επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας. Έρχεται τώρα ο κ. Μητσοτάκης και σας λέει, θα σας πως θα λύσω τα προβλήματα που εγώ σας δημιούργησα. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ να εξηγήσει τι σημαίνει για τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους αστυνομικούς και για τα ειδικά μισθολόγια, η αναφορά του Κ. Μητσοτάκη στα 650 εκ. από τις αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων και πρόσθεσε: Άκουσα τους αστυνομικούς να λένε ότι θα συλλάβουν τον Χουλιαράκη, που ψάχνει να βρει λύση. Αν θέλουν να συλλάβουν κάποιον θα τους έλεγα να πάνε στη Θεσσαλονίκη. Η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το δημόσιο θα ήταν γραφική εάν δεν ήταν επικίνδυνη, επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Θυμίζει την καταστροφική πενταετία ο Μητσοτάκης
Αναφερόμενος στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε δομές που δημιουργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και διατύπωσε τα ερωτήματα: Τι ακριβώς εννοεί, μήπως το κομμάτι που αφορά στην ανθρωπιστική κρίση; σκοπεύει να κόψει κάθε ρευστότητα σε μικρούς αγρότες και να συγκεντρωθεί όλη η παραγωγή σε λίγους; Να μην ξεχάσω την εμμονή του κ. Μητσοτάκη με την ΕΡΤ συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός για να επισημάνει στη συνέχεια: Θα το πούμε καθαρά, ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα σκοπό να κόψει ό,τι μπορεί για να επιστρέψει τα πάντα στους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και να συνεχίσει την ίδια πολιτική που μας έφερε εδώ. Δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τις εργασιακές σχέσεις. Τον ευχαριστούμε θερμά για τη χθεσινή του ομιλία, γιατί θύμισε στους έλληνες την καταστροφική πενταετία, πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

Η Αριστερά δεν παραιτείται
Το επόμενο διάσημα ενόψει του Συνεδρίου, έχουμε να σηκώσουμε στις πλάτες μας το ιστορικό καθήκον και για το κόμμα μας αλλά κυρίως για την ανασυγκρότηση της χώρας, σε οικονομία και κοινωνία. Χρειάζεται αλλαγή πορείας, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν στην πράξη στο σήμερα, οι άνθρωποι δεν διαλέγουν τις συνθήκες που θα ζουν, οι συνθήκες τους διαλέγουν, επεσήμανε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει: Δεκαοχτώ μήνες κάνουμε μια προσπάθεια, έχουμε επιλέξει να κινηθούμε με το καθήκον της πρώτης Αριστερής κυβέρνησης. Η Αριστερά δεν μπορεί να παραιτηθεί από τον αγώνα, αλλά να κερδίζει και όχι μόνο τις μάχες αλλά να κερδίζει και τον πόλεμο. Ο στόχος μας ήταν η Ελλάδα να αποχτήσει δυνατή φωνή στην Ευρώπη και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη για το τέλος της λιτότητας. Κάναμε υποχωρήσεις αλλά ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το να ζητά μια άλλη Ευρώπη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

Το Λαϊκό Κόμμα να ακούσει τον Γιούνκερ
Πριν 2,5 χρόνια βάλαμε το ζήτημα τις κοινωνικής Ευρώπης στη μάχη των ευρωεκλογών. Το ισχυρό μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός εγγράφεται στους ευρωπαϊκούς λαούς, ανεξάρτητα από την εξέλιξη, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ως ενδεικτική, ανέφερε ο πρωθυπουργός, την τοποθέτηση Γιούνκερ, σημειώνοντας: δεν γνωρίζω εάν θα γίνουν, όμως προτείνει μια διέξοδο σε μια προσπάθεια να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος, να γίνει παράδειγμα στην οικογένεια του Λαϊκού Κόμματος αλλά και στους Σοσιαλδημοκράτες. Το τέρας της ακροδεξιάς, απειλεί σήμερα την Ευρώπη, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο προσφυγικό κύμα και την ανθρωπιά που έδειξε η Ελλάδα, όταν άλλα κράτη έκλειναν τα σύνορα.

Κοινωνικό κράτος με επαρκή χρηματοδότηση
Στην οικοδόμηση του κράτους αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, λέγοντας επιχειρούμε να φτιάξουμε το κράτος με το εκλογικό σύστημα, με την αξιοκρατία, την παιδεία. Θέλουμε κοινωνικό κράτος με επαρκή χρηματοδότηση. Αναφερόμενος στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο πρωθυπουργός, είπε ότι φέτος παρά τα όσα λένε στα κανάλια τους, τα σχολεία άνοιξαν σε όλη την Ελλάδα με τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία στη θέση τους. Ο πρωθυπουργός έθεσε ως επόμενο στόχο τα νοσοκομεία επισημαίνοντας ότι τα ζητήματα της καθημερινότητας κάνουν τη διαφορά. Ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι έχει μπροστά του θέματα σε χρόνο ενεστώτα και τόνισε ότι πρέπει να κλείσει η 2η αξιολόγηση, αν και είπε πως τα μέτρα λιτότητας δεν αποφέρουν αποτελέσματα. Εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος, καθώς είπε ότι η οικονομία βρίσκεται προ των πυλών της ανάπτυξης.

ΣΥΡΙΖΑ δυνατός και ενωμένος
Ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναλύοντας την ατζέντα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία από το βήμα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Δεν πρέπει να αναλωθούμε μεταξύ μας και στο ποιους θα ψηφίσουμε αλλά να ακούσουμε τον κόσμο, τις εμπειρίες και τις αγωνίες τους, υπογράμμισε. Αποτυχημένο μοντέλο εργασίας χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας ότι συνέβη στο παρελθόν και ζήτησε να στηριχτεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο παραγωγικό μοντέλο για να μη βλέπουμε τους νέους μας με τα μεταπτυχιακά να εγκαταλείπουν τη χώρα. Δεν θέλουμε απλά να επιβιώσουμε από την επιτροπεία, ο Ευκλείδης, τα καταφέρνει καλά άλλωστε σε αυτό, αλλά χρειαζόμαστε την κοινωνία μαζί μας και ένα ΣΥΡΙΖΑ δυνατό και ενωμένο, ένα ΣΥΡΙΖΑ που να μπορεί να ανταποκριθεί ως πολιτικός φορές στις νέες ανάγκες, χωρίς να διαγράψουμε κομμάτια της ιστορίας μας, επεσήμανε ο πρωθυπουργός. Απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ζήτησε: Να μιλήσουμε με τους νέους να τους δώσουμε τις λύσεις. Να δώσουμε ώθηση σε αυτή τη μάχη μέσω του συνεδρίου. Ανοιχτές συνελεύσεις, να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση.

Δύσβατος ο δρόμος που επιλέξαμε
Αναφερόμενος στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και ενόψει του Συνεδρίου, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: Δεν γίνεται οι Αριστεροί μπροστά στην προβοκάτσια να κιοτεύουμε. Δεν ζητάμε πιστοποιητικά πολιτικών - αριστερών φρονημάτων. Όσοι θέλουν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτοι. Να αξιοποιήσουμε όλο το στελεχιακό μας δυναμικό, να ενημερώσουμε τον κόσμο. Το κόμμα χρειάζεται να αναπτύξει συγκεκριμένες θέσεις για τη νέα γενιά, είπε ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική επί του θέματος έθεσε στόχο να μπει τέλος στην "εξαγωγή" επιστημόνων στο εξωτερικό. Θέτουμε την νεολαία ως λύση του προβλήματος, επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: Έχουμε μπροστά μας μάχες καθημερινές, επιλέξαμε να αγωνιστούμε από θέσεις ευθύνης και όχι ως σχολιαστές των εξελίξεων. Ο δρόμος που έχουμε επιλέξει είναι δύσβατος, αλλά ο προορισμός δεν είναι άλλος από τους αγώνες για την ειρήνη, την πρόοδο και τη δημοκρατία. Για εμάς, αντίθετα με τον ποιητή, σημασία έχει ο προορισμός, είπε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: Οι μέρες αυτές μας απέδειξαν κάτι: τα σκυλιά ουρλιάζουνε αλλά το καραβάνι προχωρά. Θα τα καταφέρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.