Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Αίαντας "άλωσε" τη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-1 από τον Άγιαξ, αν και προηγήθηκε με τον Μάρκους Μπεργκ (5’), αφού πλήρωσε τα ατομικά λάθη και την κακή ...

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-1 από τον Άγιαξ, αν και προηγήθηκε με τον Μάρκους Μπεργκ (5’), αφού πλήρωσε τα ατομικά λάθη και την κακή εμφάνιση των Μέστο, Λεντέσμα και Ιβανόφ που αποβλήθηκε. Για τον Άγιαξ σκόραραν οι Τραορέ (33’) και Ρίντελβαλντ (67’), ενώ αποβλήθηκε ο Ζιεκ. Στα τελευταία λεπτά αποβλήθηκε και ο Γουακάσο.
Πήρε «κεφάλι» με Μπεργκ, ισοφαρίστηκε από ατομικό λάθος
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και έδειξε από τις πρώτες φάσεις ότι ήθελε να έχει τον έλεγχο και να μην αφήσει χώρο στον Άγιαξ.
Έτσι μόλις στο 5’ ευτύχισε να «ανοίξει» το σκορ με τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Γουακάσο έκανε την σέντρα, ο Ονάνα δεν έδιωξε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Λουντ και εκείνος με σέντρα σουτ βρήκε τον Μπεργκ που δεν δυσκολεύτηκε απο καλή θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Λίγο αργότερα ο Γκούντελι μπήκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, όμως ο Ροδρίγκο Μολέδο με ωραία ατομική ενέργεια απομάκρυνε την μπάλα.
Στο 7’ ο Ζέκα επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Στην συνέχεια της φάσης ο Μολέδο με κεφαλιά αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
Στο 15’ ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει και ο Μπεργκ με κεφαλιά δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του Αντρέα Στραματσόνι.

Από εκεί και πέρα ο Άγιαξ ισορρόπησε το παιχνίδι και σε αυτό συνέβαλε η πτώση της απόδοσης τόσο του Λεντέσμα, όσο και του Ζέκα που προσπαθούσε να καλύψει τα κενά των υπολοίπων.
Έτσι στο 33’ μετα απο λαθος πασα του Ιβανοφ ο Τραορε ισοφαρισε για το Αγιαξ με όμορφο σουτ. Λίγο αργότερα λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ όμως ο Στιλ με απίστευτη απόκρουση κράτησε το 1-1.
Στο 42’ οι γηπεδούχοι είχαν καλή ευκαιρία με τον Ρόμπιν Λουντ όμως εκείνος δεν μπόρεσε να σκοράρει. Το ημίχρονο τελείωσε με τον Γκουντέλι να σουτάρει δυνατά αλλά άστοχα με το 1-1 να παραμένει το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Κουράστηκε ο Παναθηναϊκός, με τον Κλάασεν ο Άγιαξ την ανατροπή
Στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» ακολούθησαν την ίδια τακτική με την μπάλα να πηγαίνει από τα πόδια του Ζέκα στα πλάγια.
Στο 51’ ο Γουακάσο μπήκε στην περιοχή του Άγιαξ με καλές προϋποθέσεις ωστόσο η σέντρα του ανακόπηκε από τους αμυντικούς των Ολλανδών.
Ο Κριστιάν Λεντέσμα ήταν ο αδύναμος κρίκος για τον Παναθηναϊκό αφού η κόπωση είχε κάνει την εμφάνισή της με συνέπεια να αναγκάζεται ο Ζέκα να καλύπτει διαρκώς τον Αργεντινό.
Ο Άγιαξ είχε βελτιώσει αισθητά το παιχνίδι του και το γκολ της ισοφάρισης του έδινε αέρα αυτοπεποίθησης.
Στο 67’ ο Άγιαξ κέρδισε πέναλτι στο οποίο αρχικά ο Στιλ μπλόκαρε το σουτ του Κλάασεν όμως Ρίντελβαλντ στην επαναφορά σκόραρε. Στην φάση του πέναλτι αποβλήθηκε και ο Ιβανόφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του Παναθηναϊκού με δέκα.
Από και πέρα ο Παναθηναϊκός είχε ένα «βουνό» να σκαρφαλώσει αφού ήταν πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο.
Ο Στραματσόνι πέρασε στο ματς και τον Κρίστοφερ Σαμπά που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την «πράσινη» φανέλα.
Στο 78’ ο Άγιαξ παρέμεινε και εκείνος με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ζιέκ. Στα τελευταία λεπτά αποβλήθηκε και ο Μουμπάρακ Γουακάσο.
Το σκορ παρέμεινε και ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ήττα τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής (68’ Βιγιαφάνες), Ιβανόφ, Μέστο, Χουλτ, Μολέδο, Ζέκα, Λεντέσμα (65’ Λέτο), Λουντ (73’ Σαμπά), Μπεργκ, Γουακάσο

ΑΓΙΑΞ (Μπος): Ονάνα, Βέλτμαν, Ρίντελβαλντ, Σάντσες, Τραορέ (74’ Ντόλμπεργκ), Κλάασεν, Γιούνες, Ζίεκ, Βιργκίβερ, Γκούντελι, Ντικς

Γιάννης Τσεντούρος

Δείτε τις λεπτομέρειες του αγώνα στο sportotal.gr



φωτο: sportotal.gr - Φωτογραφικό πρακτορείο: INTIMEsports

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.