Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο ΣτΕ οι Δάσκαλοι για το ωρολόγιο πρόγραμμα

H  Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και 300 και πλέον αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ...

H Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και 300 και πλέον αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του υπουργού Παιδείας για το ωρολόγιο πρόγραμμα ενιαίου τύπου ολοήμερου Δημοτικού σχολείου (και το σχετικό έγγραφο του προϊσταμένου της διεύθυνσης σπουδών), όπως και να ακυρωθεί κατά το σκέλος εκείνο που προβλέπει ότι η διδασκαλία του μαθήματος της αισθητικής αγωγής- μουσικής ανατίθεται σε δασκάλους.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται μεταξύ των άλλων, ότι η υπ’ αρθμ. Φ.12/657/70692/Δ1 απόφαση του υπουργού Παιδείας είναι αντισυνταγματική, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 16 του Συντάγματος για την καθορισμό των ωρολόγιων προγραμμάτων των σχολείων, απαιτείται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και όχι η έκδοση υπουργικής απόφασης.

Επίσης, αναφέρουν ότι πριν το καθορισμό του ωρολογίου προγράμματος του ενιαίου τύπου ολοήμερου Δημοτικού σχολείου, δεν προηγήθηκε εισήγηση των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (μετά από γνώμη των Συλλόγων διδασκόντων και γονέων μαθητών), όπως απαιτεί η νομοθεσία.

Την ίδια στιγμή, οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, αναφέρουν ότι οι δάσκαλοι δεν έχουν τη στοιχειώδη κατάρτιση και εξειδίκευση για να διδάξουν το μάθημα της μουσικής, όπως προβλέπει η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση, ενώ ακόμη παραβιάζονται οι αρχές της αξιοκρατίας, της καταλληλότητας και της ικανότητας, και θίγεται το δημόσιο συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.