Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Θολό τοπίο στις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες με φόντο... λουκέτα

Μ ετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, το επόμενο βήμα για την κυβέρνηση είναι το ξεκ...

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, το επόμενο βήμα για την κυβέρνηση είναι το ξεκαθάρισμα στις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες με το "λουκέτο" να είναι ορατό στα περισσότερα περιφερειακά κανάλια.
Οι περισσότεροι τοπικοί καναλάρχες θεωρούν απαγορευτικό το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ που εκτιμάτε οτι θα χρειαστεί για κάθε άδεια.
Ως πιθανή λύση είναι η δορυφορική μετάδοση των καναλιών μέσω OTETVή τη NOVA. Όμως και πάλι αυτό θεωρείται δύσκολο καθώς μέχρι σήμερα ο OTETVέχει συμπεριλάβει μόνο ένα περιφερειακό κανάλι ανά περιφέρεια, ενώ η NOVAδεν δέχεται περιφερειακούς σταθμούς.
Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στα τοπικά ραδιοφωνικά δίκτυα.
Το ήδη θολό και δύσκολο περιβάλλον για δημοσιογράφους και τεχνικούς δείχνει να επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο και η ανεργία που μαστίζει το χώρο τα τελευταίοι χρόνια να είναι απειλητικό για όσους έχουν ακόμα δουλειά.

Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες
Τις επόμενες ημέρες, θα οριστικοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση θα διαθέσει τα έσοδα από τον διαγωνισμό για τις άδειες στους πιο αδύναμους, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε την Παρασκευή προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας.
Παρ’ όλα αυτά, το Μαξίμου προβληματίζεται διαπιστώνοντας ότι οι πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση για την αυξημένη πιθανότητα να βρεθούν χωρίς δουλειά εκατοντάδες εργαζόμενοι που εργάζονται στα κανάλια που δεν θα αδειοδοτηθούν είναι μεγάλες.
Η κυβέρνηση παρενέβη για να διαβεβαιώσει πως δεν είναι αδιάφορη για τις εξελίξεις στα κανάλια που θα κλείσουν, τονίζοντας πως παρακολουθεί στενά και προσεκτικά το ζήτημα με τους εργαζόμενους στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Κυβερνητικοί παράγοντες υπενθυμίζουν πως τα δύο νέα κανάλια που θα δημιουργηθούν οφείλουν να λειτουργήσουν με τουλάχιστον 800 εργαζόμενους, ενώ άλλες 60 θέσεις εργασίας πρέπει να καλυφθούν σύμφωνα με τον νόμο και στα κανάλια που λειτουργούν ήδη.
Το Μαξίμου αφήνει ανοιχτό παράθυρο για αδειοδότηση σταθμών θεματικού περιεχομένου ή περιφερειακών σταθμών για όσους δεν κατάφεραν να αποκτήσουν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας και τονίζει πως οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να συνεχίσουν την λειτουργία τους εκπέμποντας διαδικτυακά ή εντάσσοντας το πρόγραμμά τους σε συνδρομητικές πλατφόρμες.
Πάντως, οι μέχρι τώρα πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να προωθεί το επόμενο διάστημα το θέμα του διαγωνισμού για τις περιφερειακές άδειες, όχι όμως και για τις θεματικές.

Πρωτοβουλία Βούτση για το ΕΣΡ
Επίσης, όλα δείχνουν πως εντός του Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θα επιδιώξει μέσα από την Διάσκεψη των Προέδρων εκ νέου την συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, ούτως ώστε να είναι εκείνο που θα διενεργήσει τον επόμενο διαγωνισμό. Και, μάλιστα, η κυβέρνηση προκαλεί τη ΝΔ να αποδείξει εάν αυτή την φορά θα συναινέσει στην συγκρότησή του, θέλοντας να της χρεώσει πολιτικά την όποια άρνησή της να σχηματιστεί η νέα σύνθεση του ΕΣΡ.
Το Μαξίμου κατηγορεί την ΝΔ ότι χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους των καναλιών που δεν παίρνουν άδεια, την ίδια ώρα που συντάσσεται με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων που ζητούν ανεξέλεγκτες απολύσεις.

Τα τηλεοπτικά κανάλια που λειτουργούν στην Πελοπόννησο - Δυτική Ελλάδα είναι:
Achaia TV (Πάτρα)
ΑRT - Αρκαδική Ραδιοφωνία Τηλεόραση / Αρκαδία TV (Τρίπολη)
Axion TV (Αίγιο και Κόρινθος)
Best TV (Καλαμάτα)
DR TV (Άργος) - Σταμάτησε μέσω της Digea, μεταδίδεται μόνο μέσω internet
Ελλάδα Τηλεόραση (Σπάρτη) - Σταμάτησε μέσω της Digea, μεταδίδεται μόνο μέσω internet
Ηλέκτρα TV (Κόρινθος)
Ionian Channel (Ζάκυνθος)
Lepanto Τηλεόραση (Ναύπακτος)
Λύχνος Τηλεόραση (Πάτρα)
Max TV (Ναύπλιο) - Σταμάτησε μέσω της Digea, μεταδίδεται μόνο μέσω internet ως New Channel
Μεσόγειος TV (Καλαμάτα)
ΝΕΤ (Καλαμάτα)
ΟΡΤ (Πύργος)
PLP (Πάτρα)
RTP Κέντρο (Κόρινθος)
Super B (Πάτρα)
Super TV (Κόρινθος)

Eπιμέλεια: Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.