HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακή έκρηξη

«Ε μείς πιστεύουμε, ότι χώρα χρειάζεται αυτή τη στιγμή μια αναπτυξιακή έκρηξη και για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε μια συμμαχία ανά...

«Εμείς πιστεύουμε, ότι χώρα χρειάζεται αυτή τη στιγμή μια αναπτυξιακή έκρηξη και για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε μια συμμαχία ανάπτυξης. Μια συμμαχία ανάπτυξης, ανάμεσα στο κράτος, στην κοινωνία και στην αγορά» είπε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, κατά τη συνάντηση της με τη διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo.

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι απαιτείται «εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και εθνική στρατηγική, να ξέρουμε που πάμε» και ότι η χώρα πρέπει να αφήσει πίσω το πολωτικό κλίμα που επικρατούσε στο παρελθόν ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και να στηριχθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία «και μάλιστα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από τις μεγάλες επενδύσεις, που πάντα τις διεκδικούμε», σημειώνοντας ότι μέσα από εκεί μπορεί να πυροδοτηθεί η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας, όπως δείχνει και η ΔΕΘ με την πορεία της, όπως είπε, τα τελευταία χρόνια.

Υποστήριξε ότι «αναδεικνύεται ότι υπάρχει μια Ελλάδα, που δημιουργεί, που παράγει, που εξάγει, που καινοτομεί, παρά τα προβλήματα, τις αγκυλώσεις, τις ιδεοληψίες, τις εμμονές, την υπερφορολόγηση και όλο αυτό το κλίμα της απαξίωσης για τον τόπο, που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια» και πρόσθεσε: «Από το 1974 μέχρι το 2004 είχαμε μια εθνική στρατηγική. Ξέραμε, κάθε φορά, τι στόχους θέλαμε να πετύχουμε. Μετά κάπως χάσαμε τον μπούσουλα, χαθήκαμε. Και εσείς με αυτήν την επιλογή, ανοίγετε δρόμους και γι’ αυτό πραγματικά θέλω να σας συγχαρώ».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε εγκωμιαστικά σχόλια για το έργο που έχει συντελεστεί και την πορεία της ΔΕΘ τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι δείχνει «το δρόμο που πρέπει να βρει η χώρα».
«Μέσα σε τόσο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες έχετε καταφέρει ένα μικρό θαύμα. Πήρατε μια Έκθεση που βρισκόταν σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και βεβαίως με τη στήριξη της πολιτείας εκείνο το διάστημα, έχετε καταφέρει να φτάσετε στο σημείο που είσαστε σήμερα» είπε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε: «Είναι εντυπωσιακά τα βήματα που έχουν γίνει, είναι άλματα. Ξαναβρίσκει την αίγλη της η Έκθεση».

Σημείωσε ότι πρέπει να πετύχει «το στοίχημα της διεθνοποίησης» και χαρακτήρισε «θετικό βήμα» το γεγονός ότι τόσες ξένες αγορές, όπως φέτος η Ρωσία και του χρόνου η Κίνα, δείχνουν την εμπιστοσύνη της στην ΔΕΘ, αλλά και το ρόλο που πρέπει να έχει και η χώρα, τον «πρωταγωνιστικό ρόλο, που είχαμε στο παρελθόν» στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.
«Σιγά, σιγά, εσείς εδώ ξαναδείχνετε το δρόμο που πρέπει να βρει η Ελλάδα. Κι αυτό είναι το εντυπωσιακό. Ότι οι άνθρωποι που μοχθούν και που παράγουν σιγά, σιγά, ανοίγουνε δρόμο αφήνοντας πίσω τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, την κυβέρνηση και τις επιλογές τους. Και αυτό είναι κάτι, που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Υπογράμμισε, ότι μαζί με την ανάπλαση και τη διεθνοποίηση, σε ότι αφορά τη ΔΕΘ, αξίζει να διερευνηθεί και ο ρόλος μπορεί να παίξει για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, την ανάπτυξη και τον τουρισμό, ο εκθεσιακός και συνεδριακός τουρισμός και συνέχισε: «Είναι φανερό, ότι ο εκθεσιακός και συνεδριακός τουρισμός πρέπει να είναι πάρα πολύ ψηλά στην ατζέντα».
«Εύχομαι επιτυχία, κάθε καλό, του χρόνου ακόμη καλύτερα και θα είμαστε εδώ, ελπίζω σε καλύτερες συνθήκες, για να μη βλέπουμε τα τρένα των ευκαιριών να περνούν».

«Βεβαίως, και η ΔΕΘ θα πρέπει να μετεξελιχθεί, όπως είναι τώρα μετεξελίσσεται σαν ένα κύριο οικονομικό γεγονός κι όχι μόνο στα Βαλκάνια και γενικότερα κι όχι μόνο, όπως το βλέπουν ορισμένοι σαν ένα πολιτικό γεγονός εξαγγελιών, αυτό είναι το κρίσιμο και σε αυτό πρέπει να συμβάλλουμε κι εμείς» πρόσθεσε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Η Φώφη Γεννηματά παρατήρησε ότι στο ίντερνετ συχνότερα συναντούσε κανείς ειδήσεις για εξαγγελίες στη ΔΕΘ, παρά για αυτή κάθε αυτήν την έκθεση, λέγοντας ότι «αυτό πρέπει να τελειώσει», αφενός, όπως είπε, γιατί πρέπει η έκθεση να αναδείξει η ίδια τις δυνατότητες της και τι προσφέρει στην οικονομία και στην Ελλάδα «κι από την άλλη μεριά πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με το λαϊκισμό και τις υποσχέσεις». «Αλλά καλό είναι να τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω» είπε.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που συνόδευσαν την πρόεδρο του κόμματος στην περιοδεία της σε περίπτερα. Η Φ. Γεννηματά επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, το σταντ της γενικής γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, το περίπτερο της Ρωσίας, το σταντ του ΑΠΘ, όπου ξεναγήθηκε σε καινοτόμες εφαρμογές του πανεπιστημίου (μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο, ηλεκτρικό αυτοκίνητο ταχύτητας) και στη συνέχεια στα ΕΛ.ΤΑ., σε εκθέσεις παραδοσιακών τροφίμων και ολοκλήρωσε την περιοδεία της στο περίπτερο του στρατού.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.