HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πράσινο φως» για υδατοδρόμιο Πάτρας

T ην άμεση λειτουργία του δικτύου υδροπλάνων στο Ιόνιο επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο δημαρχείο της Κέρ...

Tην άμεση λειτουργία του δικτύου υδροπλάνων στο Ιόνιο επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο δημαρχείο της Κέρκυρας, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.
«Η αρχή των υδατοδρομίων γίνεται από την Κέρκυρα, έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση της Κέρκυρας, των Παξών και περιμένουμε την αδειοδότηση της Πάτρας, που είναι θέμα ημερών. Πρέπει να έχουμε ένα αριθμό υδατοδρομίων για να μπορεί να είναι βιώσιμη οποιαδήποτε δραστηριότητα, καθώς οποιοσδήποτε επενδυτής, για να έρθει να βάλει υδροπλάνα, για να λειτουργήσει, θα πρέπει να του εξασφαλίσουμε ένα αριθμό χώρων.
» Είμαστε λοιπόν στο σημείο, τον οριακό αυτό χώρο, να τον εξασφαλίσουμε. Το Ιόνιο θα είναι η πρώτη περιοχή που θα λειτουργήσουν τα υδροπλάνα. Προσδοκώ ότι και η Περιφέρεια θα βοηθήσει στο θέμα αυτό» τόνισε κ. Πιτσιόρλας, επισημαίνοντας πως η σύμπραξη που έχει υπογραφεί μεταξύ του ΟΛΚΕ και τα Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε. είναι σε απόλυτη ισχύ, ενώ αυτό που εκκρεμείείναι "η ολοκλήρωση της διαδικασίας για να ψηφιστεί ο νέος νόμος, ώστε να ολοκληρωθεί και το θεσμικό πλαίσιο".
«Αυτό είναι ένα θέμα που το κινεί το αρμόδιο υπουργείο και αμέσως το επόμενο διάστημα θα έρθει στη Βουλή. Είμαστε έτοιμοι για τα υδροπλάνα, αρκεί να προστεθεί ακόμη ένα, αυτό της Πάτρας και θα είμαστε απολύτως έτοιμοι» δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ), Σπύρος Στεφανίδης, που ήταν παρόν στη συνέντευξη Τύπου.
«Είμαστε σε σύμπραξη με τα Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε. Δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα, χρειάζεται μία μικρή τροποποίηση της υπάρχουσας συμφωνίας, που να διευκρινίζει ότι οτιδήποτε αγοράζουμε τώρα, ως Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, θα μείνει ως περιουσία του ΟΛΚΕ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Εμείς είμαστε έτοιμοι εντός 72 ωρών να υποδεχθούμε τα υδροπλάνα» σημείωσε χαρακτηρισιτκά ο κ. Στεφανίδης.
Από την πλευρά της και η γενική γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Π.Πέρκα που βρέθηκε στην Κέρκυρα, επεσήμανε ότι από πλευράς του υπουργείου έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ενέργειες και αναμένεται άμεσα να αδειοδοτηθεί και το υδατοδρόμιο Πάτρας.
«Πιστεύω πάντως πως στο Ιόνιο, αν όχι μέσα στο χειμώνα, σίγουρα την Άνοιξη, θα βρίσκομαι στην Κέρκυρα για να πετάξω με το πρώτο υδροπλάνο» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Πέρκα.
Πηγή: ΑΜE -MΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.