HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παρουσιά του Δημάρχου Καλαβρύτων οι εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα στην Βιάννο

M ε κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το πρωί στο χώρο του μνημείου στην περιοχή Σελί Αμιρών του Δήμου Βιάννου οι εκδηλώσεις τιμής και ...

Mε κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το πρωί στο χώρο του μνημείου στην περιοχή Σελί Αμιρών του Δήμου Βιάννου οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 73η επέτειο του Ολοκαυτώματος και της καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας το Σεπτέμβριο του 1943 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. 
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε όπως κάθε χρόνο και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων και χωριών κ. Γιώργος Λαζουράς ο οποίος δήλωσε στο τηλεοπτικό σταθμό CRETETV ότι "πρέπει να εμπνευστούμε από τα μηνύματα εκείνης της θυσίας η θυσία των συμπατριωτών μας, που είναι μηνύματα καταδίκης του πολέμου, καταδίκης του ναζισμού"


Τις εκδηλώσεις, διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου-Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας ενώ στέφανα στο μνημείο κατέθεσαν: ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, βουλευτές, ευρωβουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Βιάννου, ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής διεκδικήσεων Γερμανικών οφειλών, εκπρόσωποι στρατιωτικών, κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκπρόσωποι της δημόσιας εκπαίδευσης, απόστρατοι και έφεδροι αξιωματικοί, αντιστασιακές οργανώσεις, σύλλογοι και φορείς.
Στην εκδήλωση με την παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, ομιλία για το ιστορικό του Ολοκαυτώματος πραγματοποίησε ο εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Ιωάννης Διακάκης, ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών, και απόδοση του Ύμνου της Βιάννου από τη χορωδία του Δήμου Βιάννου  «ΣΤΑΘΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.