HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κουρουμπλής: Στόχος η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και της αδιαφάνειας στο δημόσιο

M ε την κωδικοποίηση της νομοθεσίας θα αντιμετωπιστεί η παθογενής λογική της δυσκαμψίας, της γραφειοκρατίας και της αδιαφάνειας που σωρε...

Mε την κωδικοποίηση της νομοθεσίας θα αντιμετωπιστεί η παθογενής λογική της δυσκαμψίας, της γραφειοκρατίας και της αδιαφάνειας που σωρεύονται επάνω στη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη και εν τέλει στην οικονομία, τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την πρώτη άτυπη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την Κωδικοποίηση και Αναμόρφωση της Νομοθεσίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υπουργός ζήτησε, επίσης, συντεταγμένη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες των υπουργείων «για να αντιμετωπιστεί αυτό το εγγενές πρόβλημα της γραφειοκρατίας, που ταλαιπωρεί τον τόπο από την εποχή του Σωκράτη» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, έκανε λόγο για ένα «πολυδαίδαλο σχέδιο με πολλές αρθρώσεις, που ως εκ τούτου καθιστά αναγκαίο τον συγχρονισμό των φορέων».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών, παρουσίασαν το κείμενο εργασίας με τους βασικούς άξονες δράσης της εν λόγω Επιτροπής που είχε ανατεθεί από τον κ. Κουρουμπλή.

Η κωδικοποίηση της νομοθεσίας αφορά κυρίως στην εκκαθάριση, απλούστευση και αποσαφήνιση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, στην οργάνωση και ταξινόμησή του ανά θεματική ενότητα και στην ενσωμάτωση των πορισμάτων της νομολογίας εθνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Με τη μεταρρύθμιση αυτή εκτιμάται ότι θα διευκολυνθεί ο νομικός κόσμος και οι πολίτες στην επαφή τους με τα δικαστήρια και το Δημόσιο.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης οι γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης, Μιχάλης Καλογήρου, της Βουλής, Κωνσταντίνος Αθανασίου, των υπουργείων Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης και Δικαιοσύνης, Ματθαίος Σαρδής, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι της νομικής επιστήμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.