Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας: Σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών

Σ το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών αναφέρεται Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας  σε ανακοίνωσή της επισημαίνοντας ότι διανύουμε τις τελευταίες μέρες του Σε...

Στο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών αναφέρεται Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας  σε ανακοίνωσή της επισημαίνοντας ότι διανύουμε τις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη και η μεταφορά όλων των μαθητών των σχολείων δεν έχει εξασφαλιστεί. Τονίζει οτι η παράταση που έχει δοθεί στο μεταφορικό έργο από την περιφέρεια, δεν φαίνεται να λύνει το πρόβλημα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε την παράταση του μεταφορικού έργου έτσι όπως ίσχυε της 30/6/2016 αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών,γιατί τα περισσότερα δρομολόγια, όπως είναι φυσικό,  έχουν αλλάξει από τον Ιούνιο.

Μαθητές έχουν αποφοιτήσει, η έχουν αλλάξει βαθμίδα Εκπαίδευσης, η έχουν μετακομίσει, με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει η περιγραφή των δρομολογίων μεταφοράς τους και οι χιλιομετρικές αποστάσεις οπότε δεν  μπορούν να μπουν σε καθεστώς παράτασης και  άρα δεν εκτελούνται.

Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο για τους μαθητές των Ειδικών σχολείων γιατί στο σύνολο τους δικαιούνται μεταφοράς από και προς τις  σχολικές μονάδες  τους.  Αυτοί οι μαθητές δεν έχουν παει ακόμα σχολείο, πλην λίγων, όσων τυχαίνει τα δρομολόγια τους να είναι τα ίδια, όπως ήταν στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε μαζί με το Σύλλογο Γονέων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας, και την Ένωση γονέων Πάτρας, την Παρασκευή 23/9/2016 στον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πληροφορηθήκαμε πως τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών, μετά από σχετική απόφαση που θα λάβει άμεσα η  οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, θα δοθούν ξανά σε διαπραγμάτευση στους ενδιαφερόμενους μεταφορείς και η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει τουλάχιστον άλλες 15 μέρες.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας καταγγέλλει την εδώ και χρόνια συνεχιζόμενη ανικανότητα της Πολιτείας να κατορθώνει να προγραμματίζει έγκαιρα τα αυτονόητα όπως είναι η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους όταν αυτά ανοίγουν και όχι όποτε μας προκύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.