HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Κόλλησε" στο Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός

O Παναιτωλικός με «νύχια και με δόντια» κράτησε το «μηδέν» στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, υποχρεώνοντας τους «πράσινους» στην πρώ...

O Παναιτωλικός με «νύχια και με δόντια» κράτησε το «μηδέν» στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, υποχρεώνοντας τους «πράσινους» στην πρώτη τους ισοπαλία τη φετινή σεζόν, σε μια αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική της Super League.

Όσο και αν προσπάθησε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο, το πολύ κακό του ξεκίνημα, αλλά και το γκολ του Μπεργκ που ακυρώθηκε τον στέλνουν στο Βίγκο της Ισπανίας με το ισόπαλο 0-0, για το παιχνίδι του Europa League κόντρα στη Θέλτα.

Πίεση και ακυρωθέν γκολ

Ενδιαφέρον, σκληρό και μοιρασμένο. Με αυτές τις τρεις λέξεις θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το πρώτο ημίχρονο στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό. Η απουσία του Χουλτ, ανάγκασε τον Στραματσόνι να παρατάξει Μέστο και Κουλιμπαλί στα άκρα της άμυνας. Ο Κουλιμπαλί αν σημειωθεί πως έπαιξε το ανάποδο πόδι, αφού είναι δεξιοπόδαρος. Οι «Πράσινοι» ξεκίνησαν δυνατά στο παιχνίδι με τους Γουακάσο και Λεντέσμα να δημιουργούν και τον Μπεργκ αν εκτελεί, όμως ο Κυριακίδης σε κάθε περίπτωση βρισκόταν στη θέση του.

Στο δεκάλεπτό οι Αγρινιώτες δειλά- δειλά μπήκαν στο παιχνίδι και ξεκίνησαν τις αντεπιθέσεις. Πιο συγκεκριμένα στο 8’ έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Τομανέ, ο οποίος πήρε τις κόντρες, ο Στιλ έδιωξε σε κόρνερ. Ο Ουάρντα και ο Κλέσιο έβαλαν δύσκολα στους Μέστο και Κουλιμπαλί αντίστοιχα, οι οποίοι δεν κατάφεραν να τους «κλείσουν». Ο Παναιτωλικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο κέντρο, ενώ ο Παναθηναϊκός, προσπαθούσε να δημιουργήσει, αλλά είτε βρίσκονταν μπροστά στον Κυριακίδη είτε στην άμυνα του Παναιτωλικού, που είχε υψώσει τοίχος.

Με αντεπιθέσεις και πίεση ψηλά ο Παναιτωλικός έχασε αρκετές ευκαιρίες, έδωσε γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, αλλά δεν είχε την τελική, ενώ σε πολλές φάσεις ο Ζέκα ήταν εκεί για να σταματήσει τις φάσεις.
22' Σουτ του Φερέϊρα, ο οποίος κέρδισε τις κόντρες, η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Παναθηναϊκός στο 43' βρήκε δίχτυα με τον Λουντ, μετά από γύρισμα του Μπεργκ, ο οποίος δέχτηκε την κάθετη από τον Λεντέσμα. Ο βοηθός Λάμπρου όμως ακύρωσε το γκολ, θεωρώντας πως ο Μπεργκ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, με την απόφασή του να είναι λανθασμένη, καθώς ο Σουηδός καλυπτόταν.


Ένας άλλος Παναθηναϊκός... το γκολ δεν ήρθε ποτέ

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι έδειξε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, καθώς όχι απλώς κατάφερε να καλύψει τα κενά στην άμυνά του, αλλά «τρύπησε» και την αντίπαλη άμυνα με τις μπαλιές τόσο του Γουακάσο, όσο έμεινε στο παιχνίδι, αλλά και του Λουντ. Το γκολ όμως δεν ήρθε. Οι ευκαιρίες διαδεχόντουσαν η μία την άλλη με πολύ καλές εναλλαγές της μπάλας. Στο 48΄ ο Ιμπάρμπο από τα δεξιά σέντραρε, με τον Κούσα να διώχνει την μπάλα στα τελευταία λεπτά. Οι «πράσινοι» βρήκαν σε αρκετές φάσεις κενούς χώρους, στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, αλλά οι παίκτες του Στραματσόνι μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού ήταν απρόσεκτοι στην τελική προσπάθεια. Στο 63’ άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στην πλάτη της άμυνας από τον Μέστο προς τον Μπεργκ. Ο Κυριακίδης πρόλαβε την μπάλα καα απέκρουσε το σουτ του Λουντ.

Ο Φιλανδός ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στο δεύτερο ημίχρονο, αφού και στο 64’, μετά την εξαιρετική πάσα του Γουακάσο, το σουτ του σταμάτησε στον Κυριακίδη. Στο 68’ ο Λουντ έχασε άλλη μια ευκαιρία, με τον Κυριακίδη σε πρώτη φάση να διώχνει και τον Τομανέ να αποκρούει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Φιλανδού. Ο Παναθηναϊκός πίεσε για το γκολ, αλλά δεν κατάφερε να το πετύχει ενόψει της αναμέτρησης του Europa League με τη Θέλτα... Παρά τις αλλαγές του Στραματσόνι, η τελική προσπάθεια, αλλά και ο "πειθαρχειμένος" Παναιτωλικός "μοίρασαν" στις δύο ομάδες τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι συνθέσεις
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο (82’ Ρότσα), Οσμάν Φερέιρα (69’ Μαρκόφσκι), Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μύγας, Ουαρντά (70’ Μουνιός)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέδο, Μέστο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο (82’ Ρινάλντι), Λουντ (74’ Εμποκού), Γουακάσο (64’ Βιγιαφάνιες), Μπεργκ
Banner Sportotal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.