Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νέα δημοσκόπηση: Απογοητευμένοι και θυμωμένοι οι πολίτες

Με 10 περίπου ποσοστιαίες μονάδες (9,6%) προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα πανελλαδική δημοσκόπηση. Η έρευνα αποτυπώνει τον θυμό και την...

Με 10 περίπου ποσοστιαίες μονάδες (9,6%) προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα πανελλαδική δημοσκόπηση. Η έρευνα αποτυπώνει τον θυμό και την απογοήτευση του κόσμου από την κυβέρνηση αν και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν εισπράττει όσο θα περίμενε ως εναλλακτική λύση.
Στην πανελλαδική έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha προκύπτουν τα εξής:
Ταύτιση με πολιτικούς αρχηγούς:
Ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει να ταυτίζεται με τις απόψεις του ένα 14% ενώ με εκείνες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, το 21%.
Ωστόσο, ένα εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 39,5% απαντά αυθόρμητα ότι δεν ταυτίζεται «με κανέναν» πολιτικό αρχηγό.
Παράσταση νίκης:
Εντυπωσιακό προβάδισμα στην παράσταση νίκης έχει η ΝΔ καθώς το 64,9% προβλέπει ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι του αντίστοιχου 15,5% που προβλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 7,5 μονάδες, συγκεντρώνοντας 22,3% έναντι 14,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν με 6,3% η Χρυσή Αυγή, με 5,8% το ΚΚΕ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,7%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 2,5%, η Ενωση Κεντρώων επίσης με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 2%, το Ποτάμι με 1,9%. Εξαιρετικά υψηλά είναι τα ποσοστά όσων δηλώνουν ότι θα επιλέξουν Λευκό ή Ακυρο (7,5%) και όσων δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν (12,9%)
Πρόθεση ψήφου με αναγωγή
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η διαφορά ανεβαίνει στο 9,6% με την ΝΔ να παίρνει 28,4% έναντι 18,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν με 8% η Χρυσή Αυγή, με 7,4% το ΚΚΕ, με 6% η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με 3,2% οι ΑΝΕΛ, με το ίδιο ποσοστό η Ενωση Κεντρώων, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%, το Ποτάμι με 2,4% και η ΛΑΕ με 1,5%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 11,9% των ερωτηθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.