Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ημερίδα του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στη Ζαρούχλα

Η  ορεινή Ανατολική Αιγιάλεια και ειδικότερα η Ζαρούχλα αναμένεται να γίνει τόπος συνάντησης για εκπροσώπους από τους 31 Δήμους-Μέλη του...

Η ορεινή Ανατολική Αιγιάλεια και ειδικότερα η Ζαρούχλα αναμένεται να γίνει τόπος συνάντησης για εκπροσώπους από τους 31 Δήμους-Μέλη του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Αιγιαλείας. Η προετοιμασία για τη διημερίδα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Νοέμβριο στο γραφικό χωριό που βρίσκεται μια ανάσα από τη Λίμνη Τσιβλού, έχει ήδη ξεκινήσει με τις φροντίδες του αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Βασίλειο Χριστόπουλο και σε συνεργασία του Δήμου Αιγιαλείας με τους τοπικούς φορείς, μεταξύ των οποίων και ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού και τα ΚΠΕ Κλειτορίας-Ακράτας.

Ο Δήμος Αιγιάλειας αποτελεί επίσημα από τις 7 Νοεμβρίου 2015 μέλος του διευρυμένου Δικτύου Πόλεων με Λίμνες. Το εν λόγω δίκτυο αριθμεί 31 μέλη – δήμους με 32 λίμνες, από 2 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελλάδα και την Κύπρο. Κύριο μέλημα του δικτύου αποτελεί:

* Η περαιτέρω διεύρυνση του ώστε να αναδειχθεί η ανάγκη συνεργασίας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο για την αειφόρο ανάπτυξη και διαχείριση των λιμνών και παραλίμνιων περιοχών που υπάγονται στη δικαιοδοσία των δήμων

* Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με στόχο την ορθή περιβαλλοντική διαχείριση λιμνών και περιβάλλοντος χώρου

* Η δημιουργία Ευρωπαϊκού χάρτη λιμνών και βάσης δεδομένων που θα καταγράφονται όλες οι διαθέσιμές πληροφορίες (γεωχωρικά δεδομένα, υδατικό δυναμικό, μορφομετρία λιμνών, προβλήματα περιοχής κλπ.)

* Ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των μελών του δικτύου για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και προσπάθεια οργάνωσης συντονισμένης κοινής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Ο Δήμος Αιγιάλειας εκπροσωπείται στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού & Ανάπτυξης, κ. Βασίλειο Χριστόπουλο. Ο Δήμος Αιγιάλειας διαθέτει στην ορεινή Ακράτα, τη λίμνη Τσιβλού, που βρίσκεται εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου Χελμού – Βουραϊκού, η οποία συνθέτει ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς με οικολογικό, υδρογεωλογικό ενδιαφέρον και αποτελεί προστατευόμενη περιοχή ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Επίσης ο υγρότοπος της Αλυκής αποτελεί μια μικρή παράκτια λιμνοθάλασσα ανατολικά της πόλης του Αιγίου, όπου τμήμα της έκτασης της αποτελεί Καταφύγιο Άγριας Ζωής και καλύπτεται από τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας, ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000 (GR2320006).
από: filodimos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.