Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι "ανορθογραφίες" του κυρίου Φίλη

γράφει ο Οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας Η συζήτηση για τον διαχωρισμό Κράτους –Εκκλησίας μπορεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλούς...

γράφει ο Οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας
Η συζήτηση για τον διαχωρισμό Κράτους –Εκκλησίας μπορεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλούς.
Όμως αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από την παραποίηση ιστορικών δεδομένων. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι κατ΄όνομα αριστεριστές πολιτικοί προσπάθησαν να αλλάξουν τα ιστορικά δεδομένα, με ποιο πρόσφατη την περίπτωση της κας Ρεπούση που «ξαναέγραφε» το βιβλίο της ιστορίας με έννοιες «συνωστισμού» κατά την Εθνική καταστροφή της Σμύρνης.
Ίσως ο κος Φίλης σε έναν ιδεοληπτικό παροξυσμό, επέλεξε και εκείνος να αποτυπώσει με τον «δικό» στρεβλό τρόπο τον διαχρονικό ρόλο των κληρικών στην διατήρηση του συνεκτικού ιστού της κοινωνίας της χώρας μας.
Του συστήνω να ανάψει ένα κεράκι κάποια στιγμή, σε ένα εσπερινό σε κάποιο εκκλησάκι της επαρχίας για να διαπιστώσει τι σημαίνει αυτό που λυσσαλέα προσπαθεί να αλλοιώσει.
Όταν σκέφτεται δε να αλλάξει τα βιβλία θρησκευτικών καλόν θα ήταν να αναλογισθεί με ποιο τρόπο η ιστορία θα αποτυπώσει την φτωχοποίηση της χώρας μας, τα συσσίτια της εκκλησίας και τις χιλιάδες που «συνωστίζονταν» στο Παμπελοποννησιακό για μία σακούλα τρόφιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.