HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Α/βάθμια Διεύθυνση Αχαΐας ο Ν. Μαγκαφάς για τα προβλήματα των Σχολείων

Σ υνάντηση με το Διευθυντή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας κ. Πασσά Ευάγγελο και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Β/βάθμιας Εκπαίδευση...

Συνάντηση με το Διευθυντή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας κ. Πασσά Ευάγγελο και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε χθες 27-09-2016 ο Υπέυθυνος Παιδείας και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Νικόλαος Μαγκαφάς, με κύριο θέμα συζήτησης τη στελέχωση των σχολείων του Δήμου μας με εκπαιδευτικό προσωπικό.
Ο κ. Μαγκαφάς μετέφερε στους αρμοδίους την ανησυχία των γονέων των μαθητών για την έλλειψη δασκάλων και καθηγητών σε σχολεία της περιοχής μας δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Ο κ. Πασσάς, ενήμερος της κατάστασης που επικρατεί σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου μας, απέδωσε το πρόβλημα στη μη εμφάνιση για ανάληψη υπηρεσίας ορισμένων διασκάλων, οι οποίοι επικαλούμενοι θέματα υγείας έκαναν χρήση αναρρωτικών αδειών, προσδοκώντας την τοποθέτηση κάποιοιων άλλων δασκάλων στη θέση τους ώστε οι ίδιοι να μετακινηθούν σε σχολεία του κέντρου.
Ο κ. Πασσάς διατύπωσε με κατηγορηματικό τρόπο τη θέση του ότι αυτοί οι δάσκαλοι θα πρέπει να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία, όπου αξιοκρατικά τοποθετήθηκαν βάσει των μορίων τους και να μην ευελπιστούν σε αποσπάσεις, συμπληρώνοντας ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί περαιτέρω.
Τέλος ανέφερε ότι τα κενά των ειδικοτήτων ξένων γλωσσών, πληροφορικής, φυσικής αγωγής, ειδικής αγωγής κ.λπ. θα καλυφθούν από αναπληρωτές , των οποίων η διαδικασία πρόσληψης έχει ήδη ξεκινήσει.
Αναφορικά με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το ΠΥΣΔΕ Αχαΐας παρουσίασε στον κ. Μαγκαφά κατάσταση με ονόματα μονίμων εκπαιδευτικών , οι οποίοι τοποθετήθηκαν στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Καλαβρύτων, καλύπτοντας το σύνολο σχεδόν των αναγκών των σχολείων. Και σε αυτή την περίπτωση αρκετοί δεν ανέλαβαν υπηρεσία κάνοντας χρἠση αναρρωτικἠς άδειας. Είναι ωστόσο γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση έχει σχεδόν εξομαλυνθεί και θα αποκατασταθεί πλήρως με την πρόσληψη αναπληρωτών, διαδικασία που ήδη έχει ξεκινήσει.
Σημειώνεται ότι σε όλα τα Λύκεια της περιοχής μας τα μαθήματα των Προσανατολισμών της Β΄ και Γ΄ Λυκείου διδάσκονται κανονικά από εκπαιδευτικούς αντίστοιχων ειδικοτήτων.
Ας ελπίσουμε ότι το ζήτημα της στελέχωσης των σχολείων μας με εκπαιδευτικούς θα διευθετηθεί άμεσα. Όμως είναι κοινή διαπίστωση ότι το πρόβλημα θα διαιωνίζεται κάθε χρόνο από τη στιγμή που η περιοχή μας αποχαρακτηρίστηκε από περιοχή μετάθεσης Γ΄Αχαΐας και πλέον δεν δίνεται κανένα κίνητρο στους εκπαιδευτικούς να υπηρετήσουν στα μέρη μας. Ο επαναχαρακτηρισμός της περιοχής μας ως ξεχωριστή περιοχή μετάθεσης και μάλιστα δυσπρόσιτη θα επιτρέψει σε εκπαιδευτικούς να επιλέγουν τα σχολεία μας αμβλύνοντας έτσι το πρόβλημα της δυσλειτουργίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.